Musíme zachovat možnost vlastní obrany, hlásí Vondráček ze Svobodných

15.03.2024 15:58 | Monitoring

V polovině března uplynulo přesně 85 let od chvíle, kdy vojáci německé Třetí říše překročili hranice naší republiky, již tehdy okleštěné z říjnu předchozího roku, a během dvou hodin zabrali všechna větší města. Jestliže pro celý svět začala II. světová válka až 1. září 1939, pro náš stát se tak stalo již 15. března 1939. Podle předsedy Svobodných Libora Vondráčka je proto zásadní mít nejen při těchto výročích na paměti, jak důležité je zachovávat možnost vlastní obrany.

Musíme zachovat možnost vlastní obrany, hlásí Vondráček ze Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Tento den si připomínáme jeden z nejsmutnějších dnů naší historie. Tímto dnem se na území Čech a Moravy stali ze zrádců dočasní hrdinové, z propagandy dočasná pravda a z mnoha nevinných obyvatel naší země se stali brzy otroci v koncentračních táborech nebo dokonce oběti nacistického režimu,“ připomněl Libor Vondráček, předseda Svobodných a lídr této pravicové strany v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. 

 
Podle Vondráčka se v historii s téměř železnou jistotou ukazuje, že vzdát se možnosti vlastní obrany nikdy nedopadne pro národ a ani pro jednotlivce dobře. „Proto je velmi smutné, že náš stát, který má dvě hlavní povinnosti, a důvody existence vůči svým obyvatelům, obranu území a vymáhání práva (policii a justici), v posledních letech řeší v podstatě hlavně všechno ostatní, v čem by se občané obešli bez něj,“ zlobí se předseda Svobodných. 
 
„Samotným občanům pak možnost vlastní obrany stále více omezuje, a to zejména skrze tolerování škodlivé legislativy EU. Z historie přitom plyne ponaučení, že kdo politicky tlačí na odzbrojení občanů, protože v civilizované zemi mají přece zbraně jen policisté a vojáci, ten může v důsledku přispět k tomu, že při opakování situace z března 1939 budou občané dílu zkázy jen bezbranně přihlížet,“ dodal Libor Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…