Muslimové se musí cítit odstrčení, je přeci druhá adventní neděle! Podívejte se, co se dělo před pražskou mešitou

04.12.2016 19:20

Dnes od 14:00 se před mešitou na pražském Černém mostě pod názvem "Zazpívejme muslimům vánoční koledy" konala akce organizovaná hnutím Blok proti islamizaci (BPI). Na akci zvala pozvánka na Facebooku Bloku proti Islámu, na níž bylo uvedeno: "Neděle 4.12. je již druhá adventní. Muslimové se musí cítit v mešitě na Černém mostě strašně odstrčení. Pojďme jim zazpívat: "Narodil se Kristus Pán, veselme se!"

Muslimové se musí cítit odstrčení, je přeci druhá adventní neděle! Podívejte se, co se dělo před pražskou mešitou
Foto: Vít Hassan
Popisek: Islámská nadace v Praze na Černém mostě.

Akce, které se po boku Jany Volfové z Bloku proti islamizaci účastnil David Štěpán, Jana Borkovcová a Iva Procházková z Teplic, jež proslula svým projevem na demonstraci pořádané 17. listopadu před pražským Rudolfinem. V něm se velmi ostře opřela do arabské komunity v Teplicích s tím, že si v tomto městě připadá jako v arabské kolonii a v souvislosti s tím zmínila skupování pozemků v Teplicích bohatými Araby, nápisy v arabštině na obchodech, mluvila o "černých bubácích" v hábitech a o tom, že při návštěvě kadeřnictví arabské ženy vyžadují plentu, za kterou se převlíkají, čímž se cítí být omezována.

Na dnešní akci namísto projevů zazněla celá řada českých vánočních koled, včetně těch nejznámnějších jako "Štědrej večer nastal", "Půjdem spolu do Betléma", "Narodil se Kristus Pán" a "Tichá noc". Procházejícího muslima nechalo zpívání vánočních koled před mešitou v klidu a bez mrknutí oka zašel do mešity. K žádným incidentům s muslimskou komunitou na akci nedošlo.


Jana Volfová a Blok proti Islamizaci před mešitou na pražském Černém mostě. (Foto: Vít Hassan)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Hassan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…