Muslimové už u nás odmítají, aby se jejich děti učily "náš" dějepis. A bude hůř. Stanislav Křeček prý dostává "z terénu" čím dál více znepokojivých zpráv

20.11.2016 13:55

Zástupce ombudsmanky Stanislav Křeček v rozhovoru pro deník Právo varoval, že požadavky muslimů vůči většinové evropské společnosti porostou. Dosáhnou jednoho ústupku a podle Křečka budou požadovat další.

Muslimové už u nás odmítají, aby se jejich děti učily "náš" dějepis. A bude hůř. Stanislav Křeček prý dostává "z terénu" čím dál více znepokojivých zpráv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Křeček

„Setkáváme se s tím už od té doby, kdy náš úřad řešil problémy s muslimskými šátky ve zdravotnické škole na Praze 10. K tomu došlo před třemi lety. Mám signály od rodičů, že to jsou požadavky na výuku dějepisu nebo aby nebyly dějiny vyučovány, aby děti nebyly obtěžovány výukou o věrozvěstech,“ sdělil.

Rodiče se ale neobrátili na úřad ombudsmanky s konkrétní kauzou na ochranu práv, takže jim Křeček jen odpověděl, aby podobné situace řešili kupříkladu s vedením školy a nenechali si nic líbit. Teď se vedou např. spory o nošení muslimských šátků na školách, a to i na školách specializovaných, ale tím to podle Křečka neskončí.

Celý článek najdete zde.

„Hlavní problém je v tom, že pokud povolíme někomu šátek, pak musíme povolit třeba mikulášskou čepici. Jde o rovnost lidí, aby to náboženství nedostalo přednost před jinými věcmi. Náboženství nemůže být preferováno. Rovnost žáků musí být zachována. Když má někdo nějaká privilegia, tak mohou být ze zdravotních důvodů, ale jen z náboženských důvodů dát někomu privilegia je cesta proti sekulárnímu školství. Tady je ten hlavní problém, ne v těch žácích. To se pak nemáme, jak bránit proti tomu, když žák nesundá baseballovou čepici,“ dodal zástupce ombudsmanky.

Náboženství by podle Křečka nemělo mít vliv na náš vzdělávací systém či zákonodárství. Podle Křečka se však přesně tohle děje a je třeba, aby náboženství zůstalo soukromou věcí každého občana a nezasahovalo do veřejné sféry, shrnuje svůj názor Křeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…