Muslimové v Británii kvůli útokům zuří, ujišťují jejich VIP zástupci

05.06.2017 13:01

Muslimové ve Velké Británii odsuzují teroristické útoky a snaží se bránit radikalizaci svých souvěrců. Nezávisle na sobě v tomto duchu promluvili vrchní velitel londýnské Metropolitní policie do roku 2013 Dal Babu a britská konzervativní politička a baronka muslimského vyznání Sayeeda Hussain Warsi. Oba tvrdí, že teroristé se nechovají jako muslimové. Chovají se prostě jako zločinci a k jako takovým je k nim třeba přistupovat.

Muslimové v Británii kvůli útokům zuří, ujišťují jejich VIP zástupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

Vrchní velitel londýnské Metropolitní policie do roku 2013 Dal Babu poskytl rozhovor britské BBC. Zdůraznil v něm, že slušní muslimové jsou z teroristických útoků stejně zdrcení jako každý jiný Brit. Je pravda, že muslimové teď slaví svůj největší svátek v roce, ramadán, a během tohoto svátku má každý správný muslim večer sedět doma, užívat si jídlo s rodinou a rozjímat. Správný muslim prý rozhodně nemá během ramadánu pochodovat po západu slunce městem a vraždit.

Ti, kteří vraždí, si zaslouží odsoudit. Opravdoví muslimové od nich prý dávají ruce pryč. Ale nejen to. Dal Babu doplňuje, že sami muslimové  usilují o to, aby se zradikalizovalo co nejmenší množství lidí. „V tomhle se dělá obrovské množství práce,“ zdůrazňuje v rozhovoru pro BBC Dal Babu. Jenže tahle práce prý moc není vidět v médiích. A vláda k dovršení všeho zlého snížila počty policistů, takže je to ještě o něco těžší, než se může na první pohled zdát.

Rozhovor pro BBC naleznete ZDE

Dal Babu je přesvědčen, že se lidé musí postavit všem, kdo odmítají respektovat svobodu. Ale rozhodně nelze házet celou muslimskou komunitu do jednoho pytle. S radikály je však skutečně třeba se vypořádat.

Stejně se na to dívá baronka Sayeeda Hussain Warsi. Ve svých pětačtyřiceti letech patří v Británii ke známým konzervativním politikům, protože se nebála postavit proti Islámskému státu. Sama je muslimkou. Radikálové kvůli tomu začali požadovat její smrt. Jsou přesvědčení, že odpadla od víry. Dáma se však nezalekla a po posledních teroristických útocích znovu zdůraznila, že muslim a terorista rozhodně není totéž.  Video, na němž je  zachycen její projev, koluje po sociální síti Twitter.

 

 

„Britští muslimové zuří,“ říká dáma na videu jasně. Hovořila prý s mnoha muslimy v Británii a všichni skuteční muslimové teroristická zvěrstva odsuzují. Ti, kteří je páchají, podle konzervativní baronky rozhodně nejsou opravdovými stoupenci Alláhovy víry. Lidé, kteří páchají masakry, jsou prostě zločinci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…