Muž hrozí, policie koná. Drama u ruského velvyslanectví

03.01.2024 18:35

V Praze v ulici Ukrajinských hrdinů před ruským velvyslanectvím zasahuje Policie ČR i Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy. Podle informací poskytnutých policií se před budovou muž polil hořlavinou. V ruce má zapalovač.

Muž hrozí, policie koná. Drama u ruského velvyslanectví
Foto: Repro: X
Popisek: Policie ČR a hasiči zasahují u ruského velvyslanectví v Praze

Policie ČR aktuálně zasahuje u Velvyslanectví Ruské federace, které se nachází v Praze v Bubenči na adrese Ukrajinských hrdinů. Muž se podle zprávy Policie ČR před velvyslanectvím polil hořlavinou. V akci je policejní vyjednavač.

„V tuto chvíli zasahujeme u Velvyslanectví Ruské federace, kde se neznámý muž polil pravděpodobně hořlavou kapalinou, v ruce má zapalovač a odmítá komunikovat. Na místo vysíláme vyjednavače,“ informovala Policie ČR skrze sociální sít X krátce před půl šestou večer.

Krom police je na místě i hasičský záchranný sbor. „V ulici Ukrajinských hrdinů zasahujeme společně s policisty. Máme připraven vodní proud, policisty jsme vybavili hasicí dekou a hasicím přístrojem,“ hlásil oficiální účet Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

Minutu před půl sedmou policie skrze X potvrdila, že situace je uklidněna. Zároveň poskytla informaci, že muž se zapalovačem není české státní příslušnosti a aktuálně se nachází v péči Zdravotnické záchranné služby. „Vyjednávání bylo úspěšné a muž (cizí státní příslušník) od svého jednání dobrovolně upustil. Po bezpečnostní prohlídce jej předali do péče Zdravotnické záchranné služby. Opatření je ukončeno,“ vzkázala Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…