Muž hrozil najetím do davu, pokud se neotevřou restaurace. Policie vytáhla paragraf o terorismu se sazbou 15 let

27.01.2021 16:43

Policie musela řešit případ, který kvalifikovala jako výhrůžky teroristickým útokem. Dvaašedesátiletý muž vloni na podzim hrozil útokem, pokud se neotevřou restaurace. Chtěl vjet autem do davu lidí, jako kdysi Olga Hepnarová.

Muž hrozil najetím do davu, pokud se neotevřou restaurace. Policie vytáhla paragraf o terorismu se sazbou 15 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Zdá se, že odpor proti vládním restrikcím spojeným s bojem proti koronaviru dospěl až k tomu, že někteří lidé hrozí vládě spácháním teroristického činu, pokud se urychleně neotevřou restaurace. Police jednoho takového agresora, který hrozil spácháním teroristického činu, vypátrala.

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu Služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) navrhli podat obžalobu na 62letého muže pro spáchání trestného činu vyhrožování teroristickým trestným činem. Podle závěrů vyšetřování tato osoba koncem října 2020 umístila pod smyšleným profilem na sociální síť Facebook v souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem výhrůžku všem policistům a členovi vlády, že pokud od následujícího dne nebudou otevřeny všechny restaurace a bary, vjede kamionem do lidí, které usmrtí stejným způsobem jako Olga Hepnarová (případ z roku 1973),“ stojí v tiskové zprávě Národní centrály boje proti organizovanému zločinu.

Muž je prý stíhán na svobodě, ale v případě odsouzení může o svobodu přijít až na 15 let. Rozpětí trestu se v tomto případě pohybuje od 5 do 15 let. 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…