Může si Šarapatka dělat, co chce? „Je krytý opozicí, postaví se za něj i ČT.“ Vadim Petrov to vidí jasně. A přimíchal Novotného

21.01.2020 20:52

Člena rady České televize Zdeňka Šarapatku by za jeho provokativní vyjádření mohla Poslanecká sněmovna z funkce odvolat, upozorňuje člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vadim Petrov. Jde o jeho okomentování smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery, kdy Šarapatka napsal, že smrt je popleta, a přidal fotografii Kubery s prezidentem Milošem Zemanem. Vadim Petrov však vysvětluje, proč Šarapatku zřejmě žádný trest nečeká a může zůstat klidný. Zmínil i řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS), jehož vulgarity zdají se být pro něj v dnešní době spíše předností.

Může si Šarapatka dělat, co chce? „Je krytý opozicí, postaví se za něj i ČT.“ Vadim Petrov to vidí jasně. A přimíchal Novotného
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

„Smrt je popleta: dobří odcházejí...,“ zněl stručný vzkaz na Twitteru Zdeňka Šarapatky. Pobouření u mnohých lidí ale vyvolala fotografie pod textem, která jasně naznačuje, že podle člena Rady České televize měl radši zemřít Miloš Zeman.

 

 

Na jeho tweet upozornila poslankyně Barbora Kořanová, která navíc chce navrhnout Šarapatkovo odvolání. „Toto vyjádření je otřesné. To nemůže přicházet od lidí, kteří mají reprezentovat veřejnost v orgánech veřejnoprávních médií,“ zhrozila se. „Rozhodla jsem se, že navrhnu Poslanecké sněmovně odvolání Zdeňka Šarapatky z Rady ČT,“ oznámila. Více jsme psali ZDE.

 

 

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí
Radní RRTV Vadim Petrov v souvislosti se Šarapatkovými žerty na adresu nejvyšších ústavních činitelů upozorňuje, že za takové nedůstojné chování může Sněmovna člena jakékoliv rady odvolat. Přesto vzápětí vysvětluje, proč je i přesto Šarapatka v bezpečí. „Je krytý opozicí – tradičními stranami, ne že by se ho neštítily, ale on funguje v jejich linii. Stejně tak se za něj postaví i veřejnoprávní ČT,“ predikuje s jistotou.

Odvolávání Šarapatky by podle jeho slov bylo považováno za útok na nezávislost České televize. „V zásadě si může dělat beztrestně, co chce,“ dodává Petrov.

Do jisté míry za to prý může i dnešní doba: „Vynáší do popředí lidi, jako jsou on nebo Pavel Novotný, hrubé, sprosté, neurvalé, bez špetky vkusu s tím, že rezignovali na principy slušnosti, pokud je v sobě někdy vůbec měli.“

„Sledujme, jak se k tomu politici staví. Zdeněk Šarapatka je jejich zástupce, kterého vybrali, aby nás občany reprezentoval při kontrole České televize,“ uzavírá Petrov.

Rada České televize má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna na funkční období šesti let. Každé dva roky se rozhoduje o funkčním období pěti členů rady, přičemž mohou být buď odvoláni, nebo opět zvoleni do funkce na dalších šest let. Zdeněk Šarapatka se blíží konci svého mandátu a je otázkou, zda bude kvůli svým výrokům na adresu prezidenta ve funkci pokračovat.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…