My tě necháme zavřít! Exprimátor Svoboda v rádiu vzpomínal na výhrůžný telefonát

27.11.2014 19:31

Bývalý pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (ODS) již krátce po středečním zvolení Adriany Krnáčové vyslovil tvrdý soud na její adresu. Do své funkce se prý promlčela. Ve čtvrtečním Interview ČT24 svou úvahu dál rozváděl. Co tedy očekává od nové pražské koalice ANO, Trojkoalice a ČSSD? Začal tím, že koalice má už od počátku jeden velký problém. Hovořil také o tom, zda se zamýšlí nad tím, že by mohl skončit za mřížemi.

My tě necháme zavřít! Exprimátor Svoboda v rádiu vzpomínal na výhrůžný telefonát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

„De facto je to pětikoalice a její problém bude veliký,“ poznamenal bývalý primátor hned na úvod k možné jednotě nové pražské vlády. Ta má většinu toliko jednoho hlasu. Má také za to, že strach Adriany Krnáčové z možných útoků, pokud si posvítí na některé projekty, je neopodstatněný. Zásadní věci totiž podle jeho názoru už odezněly. Měl na mysli např. audit v dopravním podniku, který probíhal pod jeho vedením.

Kdyby se Pražanům řekla pravda...

Znovu také zopakoval, že učinila nešťastný krok, když ve středu nepromluvila k zastupitelům a nechala se zvolit mlčky. „To je velmi opovrhující zastupitelstvem,“ podotkl k tomu host. Připomněl, že k zastupitelům uchazeči o primátorský post vždy promlouvali a ona tuto tradici jako vůbec první osoba porušila.

Urychleně se bude muset řešit projekt čističky, svozu odpadu či projekt Opencard. Konečně je třeba říct, co s projektem Opencard bude. Podle Svobody je klidně možné, že bude karta zrušena, ale už by mělo jasně zaznít, co tedy bude. Pod vedením ODS se rada města rozhodla Opencard prodloužit o dva roky s tím, že v prvním roce má být rozhodnuto, co dál, a v roce druhém by mělo být toto řešení zrealizováno. Bohužel k tomu nedošlo. A Svoboda je navíc kvůli projektu obžalován. „Napadlo vás, že můžete skončit ve vězení?“ ptala se moderátorka. „Tím se vůbec nezabývám,“ odvětil bývalý primátor. Ten trvá na tom, že žaloba byla udělána na objednávku. Svoboda prý jednoho dne obdržel anonymní telefonát. „My tě necháme zavřít,“ zaznělo v něm prý. A krátce na to následovalo právě obvinění v kauze Opencard.

Vzpomněl také tunel Blanka. Když se tvrdilo, že bude stát jen 21 miliard, tak už bylo jasné, že to není pravda. „To byla jen hrubá stavba,“ podotkl Svoboda. Kdyby toto Pražanům někdo řekl, mohli být smířeni se situací mnohem dřív. Další zpoždění pak způsobil dnes již bývalý pražský primátor Hudeček, který spekuloval o tom, že jde o černou stavbu.

Co čeká Krnáčovou

Pro Krnáčovou by mohlo být výhodou, že pražská rada svým složením v zásadě kopíruje vládní půdorys. Může se ale také ukázat, že bude mít problémy s členy vlastní strany, a pak tato výhoda ztratí význam.

ODS prý bude konstruktivní opozicí. Je připravena podpořit všechny rozumné návrhy. Problém je ale v tom, že koalice žádné rozumné návrhy zatím nepředložila. Pokud se nějaké objeví, ODS všechny pečlivě zváží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…