Na Donbasu prý opět vzplály boje. Ukrajinská armáda měla spustit tvrdé operace

20.06.2016 17:39

V Donbasu opět vzplály boje. Za posledních 24 hodin na východě Ukrajiny padlo osm vojáků a jedenáct jich bylo zraněno. Nejvíce se bojuje v oblastech okolo Doněcku a Horlivky, informuje ukrajinské ministerstvo obrany.

Na Donbasu prý opět vzplály boje. Ukrajinská armáda měla spustit tvrdé operace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Obraz křížů za mrtvé na Donbase

Podle oficiálních vyjádření Kyjeva přišly povstalecké síly v bojích u Doněcka a v okolí obcí Majorsk a Zajceve, které leží severně od Horlivky, o sedm vojáků. Údajně se též bojuje na frontě východně od azovského přístavu Mariupol.

Podle slov mluvčího protipovstalecké operace Andrije Lysenka, který situaci okomentoval na tiskové konferenci v Kyjevě, ozbrojené síly Ukrajiny přišly o jednoho vojáka a další dva pak měli být zraněni. Kde přesně k tomu došlo, Lysenko neuvedl.

Doněcká zpravodajská agentura (DAN) informuje o tom, že jen za uplynulý den ukrajinští vojáci třistakrát ostřelovali pozice povstalců, informace o tom získala agentura v operativním velitelství republiky.

Později agentura informovala o tom, že „ukrajinští vojáci ostřelující teritorium DNR narušili režim klidu zbraní už celkem sedmsetkrát za poslední den“. Pod střelbu se měly údajně dostat vesnice Zajcevo, Gorlovke a některé příměstské oblasti severně od Doněcku. O všech narušeních již byli prý informování představitelé OBSE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…