Na Hillary Clintonovou se provalila další nepříjemnost. Jde o pořádný podvod

01.11.2016 10:55

Deníky Washington Post, New York Times, zpravodajská televize CNN a další americká mainstreamová média stála od začátku prezidentské kampaně nepokrytě na straně Hillary Clintonové. Nyní se ukazuje, že podpora kandidátky demokratů byla v případě CNN ještě hlubší, než si voliči dokázali představit.

Na Hillary Clintonovou se provalila další nepříjemnost. Jde o pořádný podvod
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Spojenými státy nyní vedle opětovného zahájení vyšetřování FBI „e-mailové aféry“ Hillary Clintonové hýbe také čerstvá kauza, která ukazuje znepokojivé propojení CNN a volebního týmu Clintonové. Spolupracovnice a aktuálně dočasná předsedkyně Demokratického národního výboru Donna Brazile prý před březnovou debatou s Berniem Sandersem prostřednictvím e-mailu upozornila Clintonovou na otázku, která jí bude položena. Přislíbila navíc, že pošle i další otázky.

Vše vyšlo najevo poté, co byla část e-mailové korespondence volebního týmu Hillary Clintonové začátkem října zveřejněna na serveru WikiLeaks. Brazile se nakonec pod tíhou pádných důkazů rozhodla na svůj post v CNN rezignovat a skončila své působení v této zpravodajské televizi ke 14. říjnu. Média se však o rozvázání spolupráce mezi Brazile a CNN dozvěděla až v posledních hodinách a aféra plní přední stránky amerických deníků, serverů i televizí.

Anketa

Příští vláda: Koalice ANO, KDU-ČSL a STAN. Premiér Babiš, vicepremiéři Bělobrádek a Gazdík. Co na to říkáte?

3%
2%
hlasovalo: 14002 lidí

Je ironií osudu, že Brazile vystřídala v čele Demokratického národního výboru svoji předchůdkyni ve funkci Debbie Wasserman Schultz poté, co server WikiLeaks zveřejnil důkazy o tom, že ona i její tým neférovými prostředky podporovaly Clintonovou v jejím souboji se Sandersem. Podvádění Brazile tak opět prokázalo, že Sanders a Clintonová na začátku primárek rozhodně nestáli na stejné startovní čáře a Clintonová měla cestu za vítězstvím umetenou stranickým vedením od samého začátku.

CNN se sice od Brazile distancovala a popřela, že by snad měla s jejími kroky něco společného, ale z reportáží, komentářů a zpravodajského pokrytí vlivné zpravodajské televize bylo vždy patrné, komu z prezidentských kandidátů více přeje. Platí to nejenom v případě Sanderse, ale i Trumpa, kterého CNN vykresluje vždy v těch nejhorších barvách. Zatímco aférám spojeným s Trumpem věnuje CNN zvýšenou pozornost, kauzy Clintonové bagatelizuje a zametá pod koberec.

S oznámením FBI o opětovném otevření případu smazaných e-mailů Clintonové v době, kdy působila v čele ministerstva zahraničí, se však přece jenom nálada v médiích začíná pozvolna měnit. Včera Parlamentní listy publikovaly text přejatý z Chicago Tribune, kde jeho autor John Kass volá po rezignaci Clintonové. Ta je sice stále pasována do role favorita, ale dokonce i sázkové kanceláře přece jenom upravily kurzy, které již nyní nesignalizují tak drtivý úspěch Clintonové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…