Na Rusko jedině silou. Stydím se za nás, píše novinářka

11.04.2014 10:05

Na vojenskou sílu Ruska je třeba odpovědět jedině silou. V NATO přece nejsme jen proto, aby nám ostatní pomohli, až to budeme potřebovat, ale také abychom pomáhali chránit jiné. Píše to reportérka MF Dnes Jana Blažková. Stydí se za českou nečinnost a za premiéra Sobotku. NATO vzniklo především kvůli obavám z ruské rozpínavosti, připomíná autorka článku.

Na Rusko jedině silou. Stydím se za nás, píše novinářka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Bohuslav Sobotka místo toho, aby ve své zbabělosti alespoň mlčel, nabádá šéfa NATO, aby rozhodně nezasahoval, i kdyby se Putin na Ukrajině roztahoval ještě více, píše Blažková. „Stydím se za něj, protože to říká tentýž den, kdy poslanci ruské dumy vykřikují, že bývalý prezident Michail Gorbačov patří před soud za to, že v roce 1991 dopustil rozpad Sovětského svazu,“ píše.

Podle ní tím jen popírají právo nástupnických zemí na samostatnost a naznačují, že si je chtějí opět podrobit. „Stydím se, protože vzpomínám, jak nám bylo, když sovětští vojáci okupovali nás,“ míní.

Blažková má za to, že bankovní sankce jsou směšné. Prý nebude stačit ani to, že Rusko nemá od včerejška hlasovací právo v Radě Evropy. „Na vojenskou sílu je třeba odpovědět silou,“ tvrdí novinářka s tím, že jinak nechápe, k čemu máme vojáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…