Na Ukrajinu míří další ruský konvoj. Tamní situace se prý může zhoršit

17.09.2014 19:45

Ukrajinští separatisté žádají Ruskou federaci o další pomoc, jídlo, pitnou vodu a léky. Rusko prý připravuje další konvoj, který by mohl vyrazit na pomoc - tentokrát do povstalci ovládaného Doněcku. Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk apeluje na armádu, aby nepolevovala v bdělosti. Informuje o tom server iDnes.cz.

Na Ukrajinu míří další ruský konvoj. Tamní situace se prý může zhoršit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Velvyslanectvím Ruské federace v Praze byl postaven tzv. MikroMaidan na protest proti Vladimiru Putinovi a na podporu Kyjeva

Ruská strana chystá další konvoj s humanitární pomocí pro oblasti ovládané ukrajinskými separatisty - už třetí v pořadí. O pomoc požádali sami separatisté, kteří upozorňují na to, že situace bude s blížící se zimou stále složitější a regiony se bez další pomoci neobejdou. „Do Luhansku, kde je situace nejkatastrofálnější, už dorazil druhý konvoj, ale potřeba humanitární pomoci v Donbasu stále roste,“ prohlásil podle ruské státní agentury TASS Andrej Rodkin, jeden z představitelů samozvané Doněcké lidové republiky.

Stejně to vidí i ruská strana. Ukrajinská vláda je v otázce cizí pomoci podstatně obezřetnější. „Naplňování mírového plánu prezidenta Petra Porošenka neznamená, že by ministerstva obrany či vnitra mohla polevit ve své práci. Nemůžeme věřit nikomu, obzvlášť ne Rusům,“ nechal se slyšet Jaceňuk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…