Na Vinohradském hřbitově se vzpomínalo na Olgu Havlovou

25.01.2019 21:10

Na pražském Vinohradském hřbitově u hrobky prvního polistopadového prezidenta Václava Havla se v pátek konala menší vzpomínková akce na jeho manželku Olgu.

Na Vinohradském hřbitově se vzpomínalo na Olgu Havlovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní shromáždění na Vinohradském hřbitově k 23. výročí úmrtí Olgy Havlové, první manželky Václava Havla

Pietní sešlost uspořádal Výbor dobré vůle Olgy Havlové zabývající se charitou. Zúčastnilo se několik desítek lidí, mezi nimi například Havlův bratr Ivan Havel, nebo chartistka, disidentka, novinářka Petruška Šustrová.

Přítomen byl i sbor s ozvučením. Na připomínku se nejprve zahrála nejoblíbenější lidová píseň Václava Havla (Když jsem já šel tou putimskou branou). Následovaly projevy. Jedním z řečníků byla dnes již legendární chartistka a tvář disentu Dana Němcová.

Na závěr pak ještě v podání sboru zazněla nejoblíbenější píseň zakladatele samostatného československého státu, „prezidenta osvoboditele“ Tomáše Garrigua Masaryka „Ach, synku, synku“.  

Olga Havlová zemřela po těžké nemoci 27. ledna 1996. Byla první dámou prvního prezidenta polistopadové Československé republiky. Je zakladatelkou Výboru dobré vůle-Nadace Olgy Havlové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …