Na budově pražského magistrátu letos nebude viset tibetská vlajka. Podruhé za deset let

09.03.2015 13:11

Pražský magistrát letos nevyvěsí tibetskou vlajku, řekla na dotaz ČTK mluvčí Petra Hrubá. Poprvé zavlála na budově úřadu v roce 2004, od té doby vyvěšená nebyla jen v roce 2009. Úřady, školy a instituce vlajku Tibetu vyvěšují jako symbolické připomenutí protičínského povstání v roce 1959, v němž zahynulo nejméně 80.000 Tibeťanů.

Na budově pražského magistrátu letos nebude viset tibetská vlajka. Podruhé za deset let
Foto: archiv
Popisek: Tibetská vlajka

"Otázkou vyvěšení tibetské vlajky na budově Nové radnice se Rada hlavního města Prahy jakožto kolektivní rozhodovací orgán na svém jednání nezabývala, tudíž tibetskou vlajku vyvěšovat nebude," informovala mluvčí.

Hlavní město se do akce Vlajka pro Tibet zapojilo v letech 2004 až 2008 a poté opět od roku 2010. Její vyvěšení v roce 2004 schválilo zastupitelstvo, od té doby většinou rada hlavního města.

Akce Vlajka pro Tibet připomíná 80.000 obětí potlačení povstání v tibetském správním centru Lhase v roce 1959. Čeští sympatizanti svobodného Tibetu se k vyvěšování vlajek poprvé připojili v roce 1996.

Letos by podle internetové stránky www.tibinfo.cz měly tibetské vlajky zavlát na 669 českých radnicích. Z pražských radnic se k akci připojí 38 z 57 městských částí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…