Na hádky s Ruskem doplatíme, varoval Filip. A Ženíšek se směje: Spíš komunisti. Přijdou o odměny?

10.05.2020 10:57

Předseda KSMČ Vojtěch Filip v nedávném rozhovoru pro Mladou frontu Dnes upozornil, že na řízenou destrukci vztahů s Ruskem ze strany některých českých politiků doplatíme. Jeho vyjádření se na svém facebookovém profilu předseda expertní komise TOP 09 pro zahraniční politiku Marek Ženíšek vysmál s tím, že na to doplatí komunisté.

Na hádky s Ruskem doplatíme, varoval Filip. A Ženíšek se směje: Spíš komunisti. Přijdou o odměny?
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Šéf komunistů v rozhovoru komentoval zprávy rezonující českou veřejností o údajném ruském agentovi s diplomatickým krytím, který přijel do Česka s ricinem v kufříku, pročež jsou starosta Řeporyjí Pavel Novotný, pražský primátor Zdeněk Hřib a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář pod policejní ochranou. „Myslím, že jsou tu skupiny lidí, které usilují, abychom se s Ruskou federací rozhádali. To je evidentní a řízený proces,“ upozornil Filip.

Na to podle Filipa můžeme doplatit: „Může to být pro nás nebezpečné. Protože ztráta zahraniční orientace všemi azimuty znamená, že si zavřeme cestu na dobré obchodní i lidské jednání. A to, myslím, pro nás není dobré,“ podotkl předseda komunistů.

„Bohužel, naplňuje se scénář, který byl v roce 1985 napsán ve Spolkové republice Německo s prostým názvem: Jak zbavit německý národ zodpovědnosti za druhou světovou válku,“ komentoval předseda komunistů spory o výklad výsledků druhé světové války. „Česká republika a český národ by měly setrvat na tom, že byly na vítězné straně, že není poraženým,“ dodává.

Především na Filipova slova o tom, že destrukce vztahů s Ruskem je řízená a doplatíme na to, pak na svém profilu na Facebooku reagoval Marek Ženíšek: „Nevím, jak vy ostatní, ale pokud je to myšleno tak, že na to doplatí komunisté tím, že Kreml sníží předsedovi a dalším odměny, pak za mne je to ok!“ rýpl si.

„Pane Ženíšku,naprosto s vámi souhlasím. Mám pocit, že jsem zase o třicet let zpátky. V Sokolově odstraňují americkou vlajku, prezident poklonkuje Rusku. Doufám, že se nevrátí ono ‚Se Sovětským svazem na věčné časy...‘“ připojil svou reakci uživatel Jan Žanda.


„Politici obecně i vy, pane Ženíšku, jsou komedianti, kteří hřeší na blbosti lidí,“ upozornil Petr Zvěřina. „Jenže pane, někteří lidi mají i svůj názor a mozek, takže běžte s těmi vašimi polemikami do háje zeleného,“ doplnil.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …