Na hranici s Rakouskem je dnes rušno. Policisté a vojáci zde zahájili cvičení

30.09.2015 8:54

Policisté a vojáci zahájili dnes v 06:45 společné cvičení zaměřené na obnovení kontrol na státní hranici s Rakouskem. Kontroly přímo na hraničních přechodech začnou za několik hodin, řekl novinářům policejní prezident Tomáš Tuhý. Provoz to podle něj nemá nijak omezit. Do akce se zapojí 500 policistů a 300 vojáků.

Na hranici s Rakouskem je dnes rušno. Policisté a vojáci zde zahájili cvičení
Foto: David Hora
Popisek: Odpůrci islámu na bývalém hraničním přechodu

Úkolem cvičení je vyzkoušet ochranu hranice v případě zesílení migrační vlny. Scénář cvičení počítá s tím, že se změní hlavní migrační trasa, která nově povede přes české území. Policisté a vojáci si přímo na hraničních přechodech chtějí vyzkoušet, zda jsou na případné znovuzavedení kontrol připraveni.

Policisté a vojáci se rozmístí na čtyřech stanovištích poblíž hranic, kde se dozvědí instrukce, jak se mají při zavedení kontrol chovat. Pak se teprve přesunou přímo na hraniční přechody. Podle Tuhého se nebudou hranice uzavírat a neměla by být ohrožena plynulost provozu.

Česko-rakouská hranice má 464 kilometrů a je na ní 20 hraničních přechodů. Podle Tuhého by se policisté s vojáky měli během dne rozmístit na všechny přechody, cvičení se zaměří i na zelenou hranici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…