Na německou redakci, která přetiskla karikatury Mohameda, někdo zaútočil zápalnými lahvemi

11.01.2015 8:44

Redakce severoněmeckého listu Hamburger Morgenpost se dnes ráno stala terčem žhářského útoku. Oznámila to tamní policie, podle níž si útok naštěstí nevyžádal žádné zraněné ani mrtvé. List přetiskl karikatury proroka Mohameda z francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo.

Na německou redakci, která přetiskla karikatury Mohameda, někdo zaútočil zápalnými lahvemi
Foto: Charliehebdo.fr, tan
Popisek: Jak vypadal časopis Charlie Hebdo

„Do okna (pachatelé) vhodili nejprve kameny a pak zápalné zařízení," řekl agentuře AFP policejní mluvčí. Požár, který vzápětí vypukl, poškodil dvě místnosti, ale oheň se podařilo rychle uhasit.

Sama redakce Charlie Hebdo byla ve středu zmasakrována, když islamisté Chérif a Said Kouachiovi zabili při útoku na pařížské sídlo časopisu 12 lidí. Další terorista Amedy Coulibaly pak v oblasti Paříže ve čtvrtek připravil o život mladou policistku a v pátek usmrtil čtyři lidi v židovském lahůdkářství, kde také držel několik hodin 15 osob jako rukojmí. Policisté v pátek všechny tři teroristy zastřelili.

Podle dnešního vydání německého deníku Bild z rozhovorů vůdců extremistické organizace Islámský stát odposlechnutých americkou rozvědkou vyplývá, že teroristické útoky spáchané v tomto týdnu ve Francii by údajně mohly být začátkem vlny atentátů, které zachvátí evropský kontinent. Žádný konkrétní plán ale zatím není znám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…