Na německých hranicích je to prý čím dál drsnější. 600 nelegálů denně

06.09.2023 21:21 | Monitoring

Nervozita spolkových policistů v důsledku nárůstu migrace strmě stoupá. Náš západní soused hlásí až 600 nelegálních migrantů denně. „Práce je den ode dne těžší, vyčerpávající a frustrující, cílené pašování každým dnem narůstá,“ stěžují si pro deník Bild a varují před zvyšujícím se bezpečnostním rizikem, které tamní ministryně vnitra ignoruje.

Na německých hranicích je to prý čím dál drsnější. 600 nelegálů denně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá policie

Čísla jsou alarmující, během srpna se do Německa dostalo bez povolení více než 15 tisíc migrantů, což je o 40 % více než v červenci, píše deník Bild.

Do srpna letošního roku vstoupilo do Německa bez povolení více než 71 tisíc migrantů, což je téměř o 58 % více než ve stejném období loňského roku (od ledna do srpna). Ve srovnání s rokem 2021 jde až o 145% narůst. V současné době činí počet zadržených nelegálních přistěhovalců 600 denně.

Většinu z těchto nelegálních uprchlíků odhalili němečtí policisté hned za hranicemi s Polskem, s Českem a se Švýcarskem.

„Jak se dalo očekávat, počet neoprávněných vstupů se zvyšuje,“ konstatoval místopředseda Svazu federální policie Manuel Ostermann s tím, že data navíc nezahrnují mnoho dalších nenahlášených případů.

Ostermann hovoří o „migračním tlaku na Německo“, který vytváří „neúnosné podmínky“. Je proto kritický k ministryni vnitra Nancy Faeserové (SPD): „Spolková ministryně vnitra to nechává jen tak plynout a v době krize se vyhýbá odpovědnosti. Tímto tabuizováním a ignorováním skutečných problémů se v Německu kvůli migrační krizi zvyšuje bezpečnostní riziko,“ zdůraznil.

Jeho slova potvrzují i spolkoví policisté. „Práce je den ode dne těžší, vyčerpávající a frustrující, cílené pašování každým dnem narůstá. Stacionární kontroly, jako jsou ty na hranicích s Rakouskem, by nám velmi pomohly, pak by takové nekontrolované pašování nebylo možné,“ řekl pro deník Bild policista z kontrolní jednotky v Sasku.

Spolková policie se obává nebezpečných honiček s pašeráckými dodávkami. Často se jedná o stará a sotva pojízdná vozidla, v nichž migranti stojí nebo sedí nezajištění a hrozí nehody ohrožující životy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …