Na odchodu z Novy: Babišův vzkaz voličům SPD. A pochvala Nerudové od manžela

13.01.2023 0:02 | Ze sítí

Všichni tři prezidentští kandidáti byli při odchodu z debaty na TV Nova spokojení. Danuše Nerudová podle manžela Roberta předvedla svůj pověstný finiš, Andrej Babiš se obracel na voliče SPD a Petr Pavel vyjádřil názor, že jeho úsporné vyjadřování se voličům trefilo do nálady, protože už jsou z té spousty slov unavení.

Na odchodu z Novy: Babišův vzkaz voličům SPD. A pochvala Nerudové od manžela
Foto: Screen vysílání TV Nova
Popisek: Účastníci prezidentské debaty

„Pokud bych se stal prezidentem, tak budu jiný prezident,“ ujišťoval Andrej Babiš na dotaz, zda by se v něčem inspiroval Milošem Zemanem.

Potvrdil, že je jediným nezávislým kandidátem. I v hnutí ANO má jeho kandidatura kritiky, jak potvrdilo vystoupení moravskoslezského hejtmana Macury, který jasně řekl, že bude volit Petra Pavla.

Novináři oslovili i Moniku Babišovou, která se prý dobře bavila. Hlavně tím, jak byl její manžel v debatě aktivní.

Babiš pak ujistil, že se neobává Jaroslava Bašty. Ten prý akorát lže, jak bude odvolávat vládu. „Ale to je v SPD jejich strategie, stále něco lhát,“ dodal.

Pak dodal, že na rozdíl od ostatních kandidátů nemusí mít starost, co bude dělat, když ve volbách neuspěje. „Pan Pavel se na to chystal čtyři roky, paní Nerudová tři roky, u mě tohle není, já zůstanu předsedou hnutí,“ dodal poslanec.

 

 

Danuše Nerudová rovněž hodnotila debatu velmi pozitivně. „Ukázala jsem, o co tady tři čtvrtě roku bojuju – o naši budoucnost,“ zdůraznila. Pak vyjmenovala všechny, kterým by se v této zemi mělo žít dobře.

Pokud jde o její roztržku s Andrejem Babišem, tak ji prý očekávala. „Já se v řadě názorů s panem Babišem neshoduji,“ vysvětlila. Odmítla ale, že by proti Andreji Babišovi „vyjela“. „Já jsem se musela ohradit, protože neříkal pravdu. A občané této země si zasloužili slyšet, proč jim inflace žere úspory,“ vysvětlila svůj razantní diskusní příspěvek k úrokovým sazbám, ve kterém obvinila Babiše, že chce jenom pomoct svému zadluženému Agrofertu.

Pokud jde o současného prezidenta Miloše Zemana, chtěla by na něj navázat jen v jedné věci – být tak jako on blízko lidem.

Robert Neruda ocenil „skvělý výkon“ manželky. Od počátku prý říkal, že ve finiši ukáže svou obrovskou vůli.

Nerudová sama pak prohlásila, že stejně jako její slovenská kolegyně Zuzana Čaputová reprezentuje „mladou generaci politiků, vlnu, která jde Evropou“. A stejně jako Čaputová by také chtěla snížit v politice agresivitu a vnést tam více empatie.

 

 

Petr Pavel při prvním setkání s Andrejem Babišem nebyl nijak překvapen. „On se nijak nezměnil, je to pořád ten Andrej Babiš, kterého známe. A přívětivá tvář, kterou nasadil, je opravdu jenom tvář pro kampaň,“ dodal.

Stejně jako v předcházejících debatách i nyní Pavel mluvil ze všech nejméně. „Já byl vždycky úspornej, nemám potřebu se vyjadřovat příliš mnoha slovy,“ potvrdil. Nemyslí si, že by mu to u voličů uškodilo. „Možná jsou už trochu přesycení přemírou slov,“ obává se.

Nemá ani obavy, že by výrazně aktivnější výkon Danuše Nerudové způsobil přesun voličů. „Je naprosto v pořádku, že kritizovala Andreje Babiše v těch věcech, kterým rozumí.“

Andreji Babišovi v narážce na jeho cestu do Francie přinesl do debaty makronky.

 

 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…