Na post šéfa DPP chce kandidovat exministr Šmerda

04.10.2012 17:05

Na pozici šéfa pražského dopravního podniku je mimořádný zájem. Mezi již jednapadesát uchazečů se zařadil i bývalý ministr dopravy a současný náměstek ministra vnitra Radek Šmerda. Dále třeba i bankéř a bývalý šéf ČD Cargo Jiří Vodička, či šéfové dalších dopravních splolečností.

Na post šéfa DPP chce kandidovat exministr Šmerda
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Radek Šmerda

Radek Šmerda jako náměstek ministra vnitra patří mezi favority na post ředitele Dopravního podniku města Prahy.

„Je favoritem ODS,“ řekl IHNED.cz zdroj, který zná situaci v DPP.

Šmerda potvrdil svoji kandidaturu, avšak zároveň vyvrací, že by za ním stála nějaká strana. „Pro kandidaturu jsem se rozhodl sám, nikdo mě neoslovil, s nikým jsem nejednal. Nejsem kandidátem té či oné strany,“ dodal.

Ve své dlouhodobé kariéře ve státní správě by chtěl zkusit něco jiného a nastiňuje své vize. „Chci přezkoumat stávající smlouvy a dosáhnout úspor. Vidím také obrovské rezervy z hlediska nakládání s majetkem podniku, myslím tím například vlastnictví nemovitostí a jejich pronájmy,“ prohlašuje Šmerda pro IHNED.cz.

V minulosti pracoval na ministerstvu dopravy, které po rezignaci Víta Bárty (VV) i chvíli vedl. V momentě, kdy přestal pracovat pod taktovkou Bárty, byl vyměněn za současného ministra Pavla Dobeše.

Na seznamu kandidátů je mnoho dalších zajímavých jmen, jako například bankéř Jiří Vodička. Toho Šmerda vyhodil v polovině loňského roku z vedení ČD Cargo, na jeho místo byl dosazen bývalý ministr dopravy Gustav Slamečka. Vodička se poté zpět vrátil do Fio banky, kde dříve působil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: afk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…