Na pražské kandidátce ANO se opět něco děje. Padly čtyři hlavy

19.07.2018 18:38

Hnutí ANO v čele s Andreje Babišem na poslední chvíli vyškrtlo celkem čtyři lidi z pražské kandidátky. Odstranění by měli být současní radní Karel Grabein Procházka a Eva Kislingerová, předseda zastupitelského klubu ANO v Praze Michal Hašek a bývalý poslanec za ANO Matěj Fichtner, informoval server Novinky.cz.

Na pražské kandidátce ANO se opět něco děje. Padly čtyři hlavy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Pokračují tak změny, o kterých Novinky informovaly minulý týden. V čele kandidátky už došlo ke změně a na postu lídra vystřídal Patrika Nachera multimilionář Petr Stuchlík. Serveru tyto informace prý potvrdily čtyři na sobě nezávislé zdroje, které si přály nebýt jmenovány.

Karel Grabein Procházka, současný radní pro správu majetku a majetkové podíly, měl být na čtvrtém místě, nynější náměstkyně Adriany Krnáčové pro oblast financí Eva Kislingerová měla být na 19. místě a předseda zastupitelského klubu ANO na 20. místě, Matěj Fichtner se měl pohybovat v polovině druhé desítky.

Podle informací by se na kandidátce naopak měli objevit dva další radní za ANO, pro zdravotnictví a bydlení Radek Lacko a radní pro oblast bezpečnosti Libor Hadrava. Místo by údajně měla získat i manažerka a dlouholetá finanční poradkyně Marta Gellová se zkušenostmi z Bruselu i Ministerstev financí a práce a sociálních věcí.

Zatím je kolem celé kandidátky řada nejasností a ani samotní kandidáti si netroufají odhadnout, zda jsou informace o jejich vyškrtnutí pravdivé. „Žádnou konzistentní informaci nemám. Mám pouze ústní sdělení, ale to v tak důležité věci, jako je sestavování pražské kandidátky, nepovažuji za dostatečné,“ uvedl Fichtner. Zbylí tři kandidáti nechtěli změny na kandidátce komentovat do doby, než jim budou známé oficiální výsledky.

  • Původní zdroj ZDE

Z jakého důvodu Andrej Babiš a vedení strany v kandidátce do voleb do pražského magistrátu škrtá, jasné není. Z pražské organizace ANO prý však zaznívá, že důvodem je neúspěch současné reprezentace, která Prahu vede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…