Na šéfa zelených prý lidi kašlou. Nejsem alfasamec jako Babiš, vzdychá

05.10.2013 8:45

Jeden den volební kampaně s předsedou Strany zelených Ondřejem Liškou mapovala Mladá fronta Dnes. Prozradil na sebe, že není alfa samec, odmítl se fotit na předvolební plakát, jak leží na podlaze tramvaje, a žije v dvojjazyčné rodině.

Na šéfa zelených prý lidi kašlou. Nejsem alfasamec jako Babiš, vzdychá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Redaktoři listu se rozhodli prožít předvolební den šéfa zelených Lišky v Olomouci a v Brně. Dvě události naznačily, že o tuto stranu je poměrně malý zájem. Na svolanou tiskovou konferenci dorazili kromě novinářů Mladé fronty Dnes už jen reportéři z regionálního Deníku.  A na předvolební setkání  v jihomoravské metropoli přišlo méně lidí než na mítink s Andrejem Babišem.

Liška to odůvodnil takto: „Nejsem ten typ politika, alfasamec, jako je Andrej Babiš nebo jako byl Mirek Topolánek. Takoví nejsou ani zelení, naše politika je jiná,“ řekl redaktorům listu.

Zeleným nyní průzkumy dávají okolo dvou procent voličů. Poměrně dost lidí je stále nerozhodnutých. A právě na ně cílí kampaň.

Na počátku dne se musel Liška rozhodnout, zda akceptuje návrh kreativců. Ti navrhli, aby se na plakát, který má být zaměřen na propagaci cestování pražskou hromadnou dopravou,  nechal vyfotografovat rozvalující se pod sedadly v tramvajovém voze. Nakonec odmítnul. Proč? „Klíčové skupině našich voličů je mezi 25 až 45 lety a ti už nejsou tak free,“ vysvětlil Liška.

Liška na sebe také prozradil, že má manželku pocházející z německy mluvící části Itálie - z jižního Tyrolska.

Poté, co uspořádal kvůli odmítnutí prezidenta Zemana jmenovat Putnu profesorem protizemanovskou demonstraci, musel Liška čelit výhrůžkám neonacistů.

Ze setkávání Lišky a dalších kandidátů s občany prý vyplynulo, že ideálním voličem zelených jsou mladé matky. „Většinou mladé matky se zajímají o klíčová témata strany, jako jsou místa ve školkách či kvalitní potraviny,“ uvedl list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…