Na silvestra jsme viděli chování nájezdníků v praxi, varuje Petr Robejšek

09.01.2016 20:26

Politolog Petr Robejšek se na vlnách Českého rozhlasu vyjádřil k silvestrovské noci v Německu. Je prý konečně načase podívat se pravdě do očí a říci si, že obyčejní lidé vnímají uprchlickou krizi jako svého druhu invazi, před kterou je nechrání jejich vlastní vláda.

Na silvestra jsme viděli chování nájezdníků v praxi, varuje Petr Robejšek
Foto: Repro ČT
Popisek: doc. Petr Robejšek, politolog a expert na mezinárodní vztahy

Silvestrovské násilí v Německu prý Robejška nikterak nepřekvapilo. „Je to normální způsob chování drancujících a násilnických skupin. V mých očích hovoří o nízké kvalitě vládnutí v Evropě to, že nikdo nebyl schopen rozeznat,  že s populací, již 70 až 80 procent tvoří mladí muži mezi 20 a 30 lety, budou problémy,“ poznamenal rozhořčeně politolog. „Už je opravdu načase podívat se pravdě do očí a přiznat si to, co bylo od počátku jasné,“ doplnil.

Uprchlická krize je vpádem cizinců, před kterým německá vláda své občany nechrání. Problém je navíc v tom, že pravými jmény popisují situaci jen radikálové, což je posiluje. Klade si proto otázku, proč klasické zavedené strany prozatím vyklidily prostor extremistům a taktéž nenazývají situaci pravdivými jmény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…