Na světě jsou webové stránky, které mají zavařit Babišovi. Mají šanci?

27.08.2020 16:57

Krajské a senátní volby se kvapem blíží, a tak se mimo jiné objevily i webové stránky BezANO.cz. Ty se snaží dát dohromady seznam všech stran, které ve volbách kandidují, aby v nadcházejících volbách nebylo vítězné hnutí ANO Andreje Babiše.

Na světě jsou webové stránky, které mají zavařit Babišovi. Mají šanci?
Foto: FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

"Krajské volby jsou za dveřmi. Možná nejste úplně spokojení s tím, jak ANO řídí zemi. Jak by se Vám líbilo, kdyby strana, kterou budete volit v blížících se krajských volbách, následně vstoupila do koalice právě s hnutím Andreje Babiše? Možná ne. Tak se na to zeptejte politiků, které chcete volit: 'Můžete mi slíbit, že po krajských volbách nevstoupíte do koalice s hnutím ANO?'," píše se na stránkách, které vyzývají k tomu, aby hnutí ANO bylo v krajských volbách zastaveno.

Anketa

Podporujete mimořádnou dávku pro důchodce ve výši 5 000 Kč, kterou schválila vláda?

82%
18%
hlasovalo: 14654 lidí
"Napište jim, ptejte se na mítincích. Kontakty jsou dnes veřejně dostupné skoro na každého. Stačí trochu zapátrat na Facebooku, kde má profil drtivá většina kandidátů. Dnes už se nikdo nemůže vymlouvat, že neví, kdo je Andrej Babiš a jaké jsou jeho skutečné záměry. Pokud nechceme, aby se nadále podílel na řízení krajů, musíme to kandidátům sdělit," apeluje se na webu, za nímž stojí Petr Praus. Ten je alespoň podepsán v blogu, kde píše českým politikům.

 

"Vážený pane předsedo Hamáčku, jak se tak blíží krajské volby, říkám si, že by bylo potřeba, aby po nich už v krajských radách nezasedali lidé z ANO. Aby se tak trochu zkrátily dlouhé prsty Andreje Babiše před rozhodujícím střetem příští rok. Co Vy si o tom myslíte? Vadilo by Vám, kdyby Vaši spolustraníci uzavřeli v některých krajích koaliční dohodu s ANO?" ptal se Praus mimo jiné předsedy ČSSD Jana Hamáčka, ale také Pirátů Ivana Bartoše, Petra Fialy z ODS, Mariana Jurečky (KDU-ČSL) či Markéty Pekarové Adamové (TOP 09).

"Oslovuji teď kandidáty v našem kraji a všechny ty odpovědi mi přijdou hodně nekonkrétní. Chápu, že za normální situace se o koalicích jedná až po volbách. Ale snad uznáte, že ANO není úplně normální strana, a snad by stálo za to, vyjasnit postoj k ní předem," uvedl Praus, který v soupisu volebních stran zmiňuje strany levého i pravého spektra - SPD, Trikolóru, ČSSD, ale i ODS a Piráty. Stranu ANO 2011 pak nazývá Akce nebezpečného oligarchy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…

reklama