Na výstavě Holiday World se výrazně prezentuje Středočeský kraj

17.02.2017 21:37

Na veletrhu Holiday World, který se koná na Výstavišti v Pražských Holešovicích ve dnech 16.-19.února, se velmi viditelně prezentuje Středočeský kraj, jehož výstavní stánek má rozlohu více jak 75 metrů čtverečních. Dnes odpoledne se zde konala tisková konference a také debata za účasti velmi zajímavých osob.

Na výstavě Holiday World se výrazně prezentuje Středočeský kraj
Foto: B. Richterová
Popisek: Prezentace Středočeského kraje na Holiday World

Tiskové konference se zúčastnil náměstek pro bezpečnost a cestovní ruch Vít Rakušan, Jana Šofrová, ředitelka galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře, Michal Dvořák, producent, skladatel a textař, Jan Hýla, předseda aeroklubu Zbraslavice, Lukáš Kvapil, který se zúčastnil Rallye Dakar a během soutěže zachránil jiného závodníka na úkor svého dobrého umístění a Václav Cílek, geolog, klimatolog, který je známý i jako spisovatel. Akce se měla zúčastnit i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, bohužel se ale musela omluvit, na poslední chvíli musela odjet na Rakovnicko.

Vit Rakušan prozradil, co Středočeský kraj připravuje na tento rok nového v oblasti cestovního ruchu. „Jednu zásadní novinku připravujeme, o které už se povídá a doufáme, že se brzy stane skutečností. Středočeský kraj po letech, kdy neměl žádnou zastřešující organizaci pro cestovní ruch, konečně zakládá svojí centrálu. Rada Středočeského kraje založení již schválila a nyní čekáme na rozhodnutí zastupitelstva v březnu a reálně by mohla vzniknout v květnu. Centrála bude sídlit v samém centru Prahy, v Husově ulici a součástí by měla být i výstavní síň.“ 
 
 
Další zajímavost, a to galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře, která funguje sedmým rokem a ročně jí navštíví přes padesát tisíc návštěvníků, představila ředitelka Jana Šorfová. Upozornila na aktuální výstavu Ty děti si pořád hrají, dětská tématika v díle bratří Čapků. „Momentálně bych na tuto výstavu všechny moc ráda pozvala, a to nejen děti. Končí v polovině března a určitě stojí za to ji vidět. Je zde mnoho originálů, ale i interaktivní výstava pro děti,“ zdůrazňuje Jana Šofrová. 
 
Zajimavým hostem byl také Václav Cílek. Ve spolupráci se Středočeským krajem chystá novou knihu s názvem Krajina a voda. Mimo jiné prozradil i další knižní novinky, které plánuje na příští rok. Měly by to být Žulové krajiny Středních Čech či Jižní část Kokořínska. 
 
Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady, který bude mít u nás letos premiéru, představil zakladatel skupiny Lucie Michal Dvořák. „Letos to bude první ročník a festival se bude konat 24.-27. srpna. Tento festival nemá v Evropě téměř obdoby, je to festival pro celé rodiny s dětmi, každý si tu přijde na své. Rozhodně nechceme, aby vznikl další festival hudební nebo filmový, kterých tu máme dost. Filmovou hudbu bychom rádi prezentovali novým interaktivním a multimediálním způsobem,“ říká Michal Dvořák. 
 
 
Další zajímavostí, která se ve Středočeském kraji bude konat, je Mistrovství světa žen v bezmotorovém létání 2017 ve Zbraslavicích. „Akce se uskuteční od 17. května do 4.června na letišti ve Zbraslavicích,“ dodává předseda aeroklubu Jan Hýla.
 
Účastníkům tiskové konference na Výstavišti se představil také motocyklový závodník Lukáš Kvapil, rodák z Buštěhradu. Obdiv veřejnosti si získl tím, že jako účastník Rallye Dakar zachránil život jiného závodníka, svého soupeře, na úkor vlastního dobrého výsledku. Svého činu rozhodně nelituje, je vděčný, že se na Rallye Dakar vůbec dostal a nyní doufá,  že se mu to povede znovu. Mimo jiné také zmínil, že se závodníkem, kterému zachránil život, je stále v kontaktu a velmi rád by mu v létě ukázal krásy Středočeského kraje.  
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…