Nadační fond RESIDOMO rozdělí do konce roku 3,5 milionu korun mezi nájemníky a neziskovky

20.12.2017 15:22

V bytech společnosti RESIDOMO, která je největším poskytovatelem nájemního bydlení v ČR, žije okolo 90 tisíc obyvatel Moravskoslezského kraje. Přestože prioritním cílem RESIDOMO je udržovat své nemovitostní portfolio v dobrém stavu a v souladu s veškerými právními předpisy, dále je renovovat a zkvalitňovat, vyvíjí i řadu jiných aktivit a potvrzuje, že společenská odpovědnost určitě není ve firmě na vedlejší koleji. Noví vlastníci naplňují svůj závazek společnosti – být odpovědným a otevřeným partnerem – například i založením Nadačního fondu RESIDOMO.

Nadační fond RESIDOMO rozdělí do konce roku 3,5 milionu korun mezi nájemníky a neziskovky
Foto: RESIDOMO
Popisek: Kateřina Piechowicz, ředitelka nadačního fondu RESIDOMO

„Jeho cílem je  pomáhat smysluplným projektům v Moravskoslezském kraji, v letošním roce na jejich podporu směřuje3,5 milionu korun,“ uvedla ředitelka fondu Kateřina Piechowicz.  

 Co je vlastně smyslem Nadačního fondu RESIDOMO? Jaký typ projektů chce podporovat?

„Chceme podporovat především své nájemníky v jejich aktivitách a také spolky, které působí v lokalitách, kde jsou byty ve vlastnictví RESIDOMO. Například v Karviné Novém Městě vzniká s naším přispěním nové komunitní centrum pro seniory, připravujeme v něm i projekt mezigeneračního bydlení ve spolupráci s místní podnikatelskou fakultou. Podpořili jsme také ekozahradu v centru Sluníčko, která by měla sloužit i veřejnosti. V Havířově je a nadále i bude naší snahou především oživení Hlavní třídy, na totéž se zaměříme v Ostravě-Porubě. Mimo to financujeme centrum Lučina v Havířově a Komunitní centrum Archa v Ostravě-Porubě, kde se konají každý všední den akce pro veřejnost. Naším cílem je vytvořit zázemí pro zajímavé aktivity, pak zmobilizovat lidi, například podnikatele, kterým se snažíme pomoci rozhýbat podnikání, a tím povzbudit celou lokalitu. To má zase vliv na okolní obyvatele. Všichni z toho mohou profitovat.“

Nadační fond RESIDOMO byl založen před šesti měsíci,  co jste za tu dobu stihli?

 „V rámci letošních aktivit fondu proběhly dvě dotační výzvy, v programu Místo pro život usilovalo v hlasování o přízeň veřejnosti 28 organizací a do soutěže se zapojilo 2 651 hlasujících. Nadační fond vyhověl 20 subjektům převážně z Ostravy, Havířova a Karviné.   V rámci programu Podpora podnikatelů připravil Nadační fond RESIDOMO zcela nový program pro malé podnikatele a živnostníky s názvem RE/start. Během pěti seminářů, které probíhaly od října do listopadu v Komunitním centru Archa v Ostravě-Porubě a Centru Lučina v Havířově, se účastníci dozvěděli mnoho tipů, jak zlepšit své podnikání. O dotaci se přihlásilo 19 podnikatelů z Ostravy, Havířova a Karviné, 17 úspěšných žadatelů získá na podporu splnění svých podnikatelských cílů a vizí celkem milion korun.

Jaká byla zpětná vazba od podnikatelů?

„Mezi účastníky Akademie RE/start byli podnikatelé, kteří působí ve svých prodejnách třeba už dvacet let. Pro některé byla například úplnou novinkou možnost reklamy na sociálních sítích, uvědomili si, proč je dobré mít e-shop, hodně se diskutovalo o formách reklamy i o potřebě oslovovat konkrétní cílovou skupinu. Vnímáme, že je čím dál těžší konkurovat nabídce velkých supermarketů. Trendy se rychle vyvíjejí a mnozí z našich nájemců se nedokázali přizpůsobit. Nadační fond RESIDOMO se snaží zamezit odlivu schopných podnikatelů z měst jako je Karviná, Havířov či Orlová a věříme, že Akademie účastníkům pomohla vybudovat nebo přebudovat vlastní značku, zlepšit komunikaci se zákazníkem a nabídla spoustu zajímavých tipů, jak své klienty oslovit."

Zůstávají předmětem zájmu  i  aktivity, které pomáhají k aktivnímu trávení volného času nebo akce na pomoc životnímu prostředí?

„RESIDOMO je  například hrdým partnerem nejrozsáhlejší úklidové akce v Beskydech „Poděkuj horám“, kterou každoročně pořádá spolek Čisté Beskydy, stala se i titulárním partnerem městského běhu RESIDOMO Havířovská 10, sponzorsky podporuje hokejisty Vítkovice RIDERA, HC RESIDOMO Havířov, fotbalisty MFK Karviná, házenkářky DHC Sokola Poruba či florbalový klub 1.SC TEMPISH Vítkovice, výrazným způsobem podpořila v minulém roce Olympijský park Ostrava. Dlouhodobá je spolupráce s pořadateli festivalu Colours of Ostrava, na druhé straně letos poprvé se společnost RESIDOMO stala partnerem 9. setkání Patriotů Moravskoslezského kraje. Cílem projektu je zlepšování image a konkurenceschopnosti kraje, ve kterém budou lidé rádi žít a rádi se do něj vracet. Přestože prioritním cílem RESIDOMO je udržovat své nemovitostní portfolio v dobrém stavu a v souladu s veškerými právními předpisy, dále je renovovat a zkvalitňovat, vyvíjí i řadu jiných aktivit a potvrzuje, že společenská odpovědnost určitě není ve firmě na vedlejší koleji.

Co zvládla společnost RESIDOMO v končícím roce 2017:

  • Do oprav domů a bytů vynaložila více než 830 milionů Kč
  • Z Fondu bydlení na nájemné poskytla osaměle žijícím seniorům 9,5 milionu Kč
  • Opravili  10 000 m² střech, což je takřka jeden a půl hrací plochy Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích
  • Vyměnila 12 400 metrů rozvodů, což je vzdálenost z Ostravy do Havířova
  • Zprostředkovala více než 1 300 drobných oprav v rámci služby Hodinový manžel
  • Na Lince RESIDOMO bylo vyřízeno 68 000 hovorů
  • V Klientských centrech v Ostravě, Havířově a Karviné bylo obslouženo 78 000 klientů
  • Na web www.residomo.cz  se podívalo 560 000 návštěvníků  a zhlédlo více než 2,3 milionu stránek
  • Zodpovězeno bylo 18 800 e-mailů nájemníků

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…