Nagyová nejspíš brzo stane před soudem. První část obžaloby je téměř hotová, pochlubil se Ištvan

26.04.2014 6:41

První část kauzy Nagyová jde do závěrečné fáze. Státní zástupce vedoucí případ bývalé tajemnice premiéra a bývalých šéfů vojenských agentů již chystá obžalobu, potvrdil pro MF Dnes vrchní žalobce Ivo Ištvan. Navíc naznačil, že mohou být obviněni další lidé či rozšířeno obvinění někoho již stíhaného. Případ Nagyová před necelým rokem odstartoval pád vlády Petra Nečase.

Nagyová nejspíš brzo stane před soudem. První část obžaloby je téměř hotová, pochlubil se Ištvan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

Vyšetřování se vede již přes deset měsíců. „Brzy by měla být připravena obžaloba. Až ji vyšetřující státní zástupce dokončí, tak tuto část vyjmeme ze společného řízení a bude ji možné poslat k soudu,“ říká pro MF Dnes Ivo Ištvan, vrchní žalobce, který na případ dohlíží. Obžaloba bude připravena v řádu dní.

Ve zmíněné části kauzy policie viní Nagyovou a bývalé šéfy Vojenského zpravodajství, že nechali nezákonně sledovat první manželku expremiéra Petra Nečase. Poté bude pokračovat vyšetřování dalších částí případu, které se týkají například korupce či klientelismu. Jsou minimálně tři a mezi nimi jména jako Libor Grygárek.

Ištvan navíc potrdil, že se můžeme dočkat velkého překvapení. Mohou být například obviněni další lidé či rozšířeno obvinění někoho již stíhaného. „Poměrně zásadní věc je vedena v režimu utajovaných skutečností,“ říká pro noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…