Nagyovou-Nečasovou dostihl ,,finančák". Bude muset doplatit

29.09.2015 10:38

Manželka bývalého premiéra Petra Nečase Jana, dříve Nagyová, musí zaplatit daň za luxusní dárky ve výši téměř 706 tisíc korun. Informoval o tom server Neovlivní.cz. Kvůli tomu, že daň nezaplatila, je Jana Nečasová Nagyová už od března trestně stíhaná.

Nagyovou-Nečasovou dostihl ,,finančák". Bude muset doplatit
Foto: hns
Popisek: Jana Nečasová a Karolína Peake, ilustrační koláž

Platební výměr obdržela Nečasová podle zjištění serveru ke konci léta. Jde o daň z dárků, jejichž cena podle policie dosáhla 9 682 886 korun.

Celý text je ZDE

Jana Nečasová daň téměř 706 tisíc korun nezaplatila a policie ji stíhá podle paragrafů, za které jí hrozí až osmileté vězení. Státní zástupce Pavel Komár informaci o platebním výměru nepopřel, stejně jako hlavní obhájce Nečasové Eduard Bruna. Ani jeden z nich nechtěl uvést podrobnosti, a to včetně sumy, kterou musí bývalá šéfka premiérova kabinetu zaplatit.

Server poukazuje na to, že od doby, kdy Nečasová skončila ve funkci vedoucí premiérova kabinetu, nikde nepracuje. Když začala podnikat v osobním koučinku, zveřejnila tento fakt média a příslušná webová stránka byla krátce nato zablokována. Není proto jasné, zda bude Nečasová mít z čeho pokutu zaplatit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…