Náhradní doprava jezdí v Praze podle plánu

04.06.2013 9:45

Náhradní tramvajová a autobusová doprava v Praze, která byla nasazena místo uzavřených linek metra, funguje podle plánu. ČTK to potvrdil krizový štáb hlavního města i Dopravní podnik. Nejvytíženějším úsekem tramvajového provozu je dnes oblast Radlická, kde kapacita tratí nedovoluje větší nasazení vozů pro plynulost dopravy.

Náhradní doprava jezdí v Praze podle plánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj číslo 22

Od nočních hodin je mimo provoz tramvajová trať mezi Palmovkou a Kobylisy. V hlavním městě je celkem 56 uzavírek, pro auta je uzavřený Libeňský most, auta nejezdí ani po Smetanově nábřeží. Policisté budou na vybraných křižovatkách řídit dopravu tak, aby zajistili přednost autobusům a tramvajím.

Uzavřena byla dnes tramvajová trať Palmovka - Bulovka - Ke Stírce, změnily se trasy tramvajových linek 3 a 10 a byla zavedena náhradní autobusová linka X10. Jinak dnes budou jezdit i autobusy 121, 351 a 414, některé změny se dotknou i vlaků.

Od dnešního rána je zkrácena stávající linka metra A, nově byla uzavřena stanice Muzeum, linka A tak jezdí pouze v úseku Náměstí Míru - Depo Hostivař. Linka B jezdí pouze mezi Zličínem a Radlickou a Hloubětínem a Černým Mostem. Na lince C jsou v provozu úseky Háje - Muzeum a Kobylisy - Letňany.

Cestování po Praze trvá delší dobu

Pražané musí během povodní počítat s delším cestováním po metropoli. Přibližně o 40 minut delší než při běžném provozu byla například dnes ráno cesta náhradní dopravou ze Zličína do centra Prahy, protáhla se na více než hodinu. Přestup z metra trasy B na stanici Radlická komplikovala nedostatečná kapacita schodiště, v metru se hromadil dav lidí. Náhradní tramvaje XB navíc nezvládly plynule odvážet cestující z metra, takže se na nástupišti tramvaje tvořily velké fronty.

Aktuální informace o spojích najdou cestující na webu Dopravního podniku nebo na infolince 296 19 18 17, v terénu jsou nasazeni informátoři.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…