Nakonec přistáli. Napětí okolo českého letu

28.05.2021 20:59

Mezi Ruskem a Běloruskem na jedné straně a dalšími evropskými zeměmi na straně druhé dál zuří nevyhlášená válka o průlety civilních letů nad územím jednotlivých států. Česko, Francie a další země blokují lety běloruských aerolinií poté, co běloruská armáda přinutila v Bělorusku přistát let společnosti Ryanair a ozbrojené složky vyvlekly z letadla běloruského opozičního novináře Ramana Prataseviče. Ostatní cestující mohli pokračovat.

Nakonec přistáli. Napětí okolo českého letu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
Napětí kolem běloruského vzdušného prostoru neutichá. Poté, co Česko, Franice a další země zakázaly běloruským letadlům přelet nad svým územím, se po marné snaze dostat do Španělska vrátilo do Běloruska jedno z civilních letadel.

V reakci na to Rusko oznámilo, že bude blokovat svůj vzdušný prostor pro letadla zemí, které blokují běloruské letouny. Pod tlakem se kvůli tomu ocitl i letoun ČSA. Rusové však nakonec svou hrozbu, že zablokují i další lety, nesplnili a po průtazích české letadlo nechali přistát.

„Airbus 320 odstartoval z Letiště Václava Havla Praha v 10:39, v šestiminutovém předstihu oproti původnímu plánu. Přistál na moskevském letišti Šeremeťjevo krátce po druhé hodině odpolední místního času,“ uvedl server iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…