Nalezený pas na místě teroristického útoku v Paříži patřil uprchlíkovi, který do Evropy dorazil před měsícem

14.11.2015 18:18

Veřejnost se dozvídá další a další informace o francouzském masakru, který má na svědomí několik teroristů. Jedním z útočníků byl rodilý Francouz a bok po boku mu podle všeho stál i držitel egyptského pasu. Dalším členem skupiny byl - alespoň podle dokladu - člověk se syrským pasem, který se na území EU dostal asi před měsícem přes Řecko.

Nalezený pas na místě teroristického útoku v Paříži patřil uprchlíkovi, který do Evropy dorazil před měsícem
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Teroristické útoky v Paříži si vyžádaly přes sto mrtvých

"Jeden z teroristů, který se odpálil v pátek u stadionu Stade de France, měl u sebe syrský pas. Z razítka v dokumentu vyplývá, že do Evropy přišel zhruba přes měsícem s uprchlickou vlnou přes Řecko. Podle zástupce řeckého ministerstva dorazil na ostrov Leros s ostatními uprchlíky 3. října, uvedl Reuters. Pas našli vyšetřovatelé u jeho těla roztrhaného výbušninami.

Řecké úřady si nejsou jisté, zda byl držitel syrského pasu prověřován v dalších evropských zemích. O tom, že mezi útočníky byl i držitel egyptského pasu, informoval server Libération. Jeden z útočníků v kulturním centru Bataclan byl rodilý Francouz a jeho identita byla odhalena po sejmutí otisků prstů. Belgická vláda oznámila, že útočníci měli vazby právě i na Belgii. Jedno auto, které mělo být použito při útocích, bylo registrováno právě v Belgii.

Jedna ze svědkyň krvavých útoků prozradila, že mezi útočníky viděla i ženu. Jeden z útočníků byl zastřelen, ostatní odpálili na svých tělech výbušniny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…