Nálož v kauze Dalík: Pobočník Bradáčové si dojel za novým svědkem do USA

10.10.2012 12:09

Zlom v kauze Pandur, díky kterému skončila pravá ruka bývalého premiéra Marek Dalík ve vězení, přineslo nové svědectví, které vyšetřujícím orgánům poskytl v USA utajený svědek. Ten potvrdil, že Dalík si skutečně v souvislosti s nákupem transportérů řekl o bezmála půlmiliardový úplatek. Průběh klíčové schůzky se tak dostal z roviny „tvrzení proti tvrzení“.

Nálož v kauze Dalík: Pobočník Bradáčové si dojel za novým svědkem do USA
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

Doposud v popisu schůzky v pražské restauraci existovaly dvě protichůdné verze. S jednou přišel bývalý manažer rakouské firmy Steyr Stephan Szücs, který tvrdil, že si Marek Dalík řekl o úplatek osmnáct milionů euro. Proti němu samotný Dalík tvrdil, že žádný takový požadavek nevznesl.

Anketa

Rozpovídá se Marek Dalík a stáhne s sebou další mocné?

28%
72%
hlasovalo: 737 lidí

Podle informací serveru Respekt.cz se v posledním týdnu podařilo sehnat nového svědka, který zcela potvrdil výpověď Stephana Szücse. Právě jeho svědectví prý vedlo k zatčení Dalíka před pražským barem. Umožnilo totiž vytvořit uzavřený okruh důkazů, dokazujících, že Dalík si o peníze skutečně řekl.

Svědka vyslechl náměstek pražské vrchní státní zástupkyně Bradáčové Adam Bašný v USA, ve spolupráci s americkými bezpečnostními složkami. Okamžitě poté, co se s klíčovým důkazem vrátil, prý vyšetřovací orgány přikročily k Dalíkovu zatčení. 

Server Lidovky.cz přišel s informací, že klíčovým svědkem, který se účastnil schůzky, by mohl být Victor Jackovich, bývalý diplomat USA v Bosně a Hercegovině. Čtvrtý účastník schůzky, slovenský zbrojař Miroslav Výboh, totiž údajně uvedl, že on žádnou žádost o úplatek neslyšel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…