Náměstek Müllerové Vitula po třech měsících končí

28.03.2013 16:10

Pouhý čtvrtrok a pár dnů vydržel ve funkci prvního náměstka ministryně Ludmily Müllerové místostarosta jihomoravských Židlochovic Jan Vitula. Na jeho místo nastoupí čtyřiačtyřicetiletý Petr Krůček, také člen TOP 09 a především specialista na IT technologie. Informuje o tom server iDNES.cz.

Náměstek Müllerové Vitula po třech měsících končí
Foto: top09.cz
Popisek: Bývalá senátorka Ludmila Müllerová

Petr Krůček bude na ministerstvu dohlížet na čerpání peněz z EU a především na řízení odboru informatiky. Jeho úkolem bude vybrat si nový tým specialistů na IT, nespojovaných s bývalým vedením ministerstva a jeho náměstkem Vladimírem Šiškou, jehož spolu s bývalým ředitelem IT odboru Milanem Hojerem loni obvinila policie z pokusu o podplácení.

Tým má připravit nové soutěže na počítačové systémy na úřadech práce, které byly bývalým vedením ministerstva zadány bez výběrového řízení, způsobily řadu problémů a dodnes výplata peněz a sociálních dávek přes ně lidem funguje s problémy.

Zakázku za stovky milionů korun musí ministerstvo vypsat znovu, protože antimonopolní úřad zakázal její plnění. Hned tak to však nebude. Ministryně chce nejprve vytvořit koncepci toho, jaký dávkový systém vlastně Česko chce mít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

16:38 „Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

Tak dlouho dělali svými kecy ze slovenského premiéra hrozbu pro demokracii, až jeden idiot uvěřil, ž…