Náměstek Nosek se na Frekvenci 1 raduje z policejní razie na DPP

17.08.2012 19:31

Náměstek pražského primátora Josef Nosek je prý rád, že na DPP probíhá policejní razie. Když odvolaný ředitel dopravního podniku Vladimír Lich podal trestní oznámení, musí se to prověřit. Nadále ale popírá, že by byl Lich odvolán z politických důvodů.

Náměstek Nosek se na Frekvenci 1 raduje z policejní razie na DPP
Foto: tan
Popisek: Náměstek primátora Prahy Josef Nosek

„To, že je tam policie, je zcela v pořádku,“ pochvaloval si na Frekvenci 1 razii v DPP Josef Nosek. Když se podle něj podá trestní oznámení, kterých Vladimír Lich podal celkem osm, musí se holt vyšetřovat. I nadále ale popírá, že by důvody pro odvolání šéfa pražského dopravního podniku byly politické.

„Nerozumím tomu, jaká je nepřiměřená reakce na odvolání jednoho ředitele,“ uvedl v Pressklubu. Důvodem prý bylo manažerské selhání Liche, když nevedl správně DPP. „Nezvládl řídit podnik, který má víc jak 20 tisíc zaměstnanců a má víc jak 50 miliard obrat,“ dodal. Řídit podniky jako takové prý Lich umí, tento byl ale na jeho schopnosti příliš velký. Jako příklad uvedl údajné problémy s odborovými svazy.

Lich i primátor Bohuslav Svoboda ale uvádějí jiné důvody, například i tlak ze strany ODS a TOP 09. „Najednou se to začalo posouvat do roviny politické a osobní,“ potvrzuje to Nosek. Ovšem takové spekulace odmítá. „Já jsem žádný tlak nevytvářel,“ ujistil.

Tvrzení, že je podezřelé, že bývalý ředitel podal trestní oznámení a ten samý den byl odvolán z představenstva společnosti, popírá. Co kdyby ta reakce byla opačná? „Pan ředitel věděl, že jsou zde pochybení ve výkonu jeho funkce, a tak podal oznámení,“ popsal náměstek teoretický případ.

Primátor Svoboda se zatím Liche zastává, Nosek je naopak proti. „To se stává někdy i v manželství, že se zamilujete do ženy a ona vás nemiluje,“ řekl v žertu a dodal, že zatím se mu s primátorem nepodařilo od oné události sejít. Že by ale mohl být Svoboda ve své funkci nahrazen, to popřel.

„Já netuším, proč je tato kauza nebo proč byl pan ředitel tak významný. Proč se rozeběhla kampaň, která je podstatně větší, než když byl odvolán třeba ředitel ČEZu,“ uvažoval Nosek v rádiu. Připustil i, že Lichův předchůdce Martin Dvořák byl v lecčems lepší. „Co se týká pana Liche, tak neměl žádné kontakty na žádné struktury. Ale byly zde ty problémy technického řízení podniku,“ dodal.

Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…