Náměstkyně primátorky Krnáčové: Současný stav na magistrátu mi nevyhovuje

04.04.2016 13:07

Na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz začala již před časem odpovídat Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky Adriany Krnáčové. Poslední dotaz byl vzhledem k aktuálnímu dění na radnici logický. Otakar T. chtěl vědět, zdali současný stav v podstatě není vyhovující pro všechny zúčastněné.

Náměstkyně primátorky Krnáčové: Současný stav na magistrátu mi nevyhovuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstkyně primátorky Eva Kislingerová

„Za sebe mohu jednoznačně prohlásit, že současný stav nevyhovuje ani mně, a jak vím, ani mým kolegům, členům Rady hlavního města Prahy za ANO, kterým přibylo rozhodování a zodpovědnost za další jednu až dvě gesce," konstatovala Kislingerová, která se v podzimních volbách bude ucházet o post senátorky na Praze 10.

Situace v současném volebním období je podle jejich slov na rozdíl od těch předchozích složitější v tom, že do zastupitelstva hlavního města Prahy bylo zvoleno devět politických subjektů s různými politickými programy a s odlišným názorem na řízení města.

„Sestavit silné a stabilní uskupení, které by fungovalo po zbytek volebního období, není vůbec jednoduché. I když to možná na venek není tak zřejmé, situace ohledně sestavení nové koalice se stále aktivně řeší a jednotlivé politické kluby stále vedou jednání a hledají cestu k rozumnému kompromisu," doplnila.

Pražský magistrát i nadále vede Adriana Krnáčová z hnutí ANO. Koaličními partnery jsou sociální demokracie a Trojkoalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

8:21 Trump: Nechám Ukrajinu Putinovi? Takto to je. A je to skvělé

Donald Trump poskytl velmi obsáhlý rozhovor časopisu Time. I když značnou část zabraly polemiky s re…