Napáchal škodu. Covid: Vědec omastil kolegu. Konkrétní zkušenost

08.12.2020 13:44

Vědec, imunolog Jiří Šinkora promluvil. Vládou zaváděné, ekonomiku devastující, neřízené promořování podle něj nikam nevede a stálo životy tisíce lidí. Šinkora je navíc přesvědčen, že spoustu dalších osudů zdevastovalo a nenávratně poškodilo mladou generaci. „Řešení tu bylo, ale šanci jsme propásli.“ Co si myslí o současné mediální hvězdě, zastánci lockdownů, imunologovi Hořejším? Pozice přestárlého rádoby humanisty! Důchodce, co se nechá uplácet vládou! Poškodili jsme mladé, zaděláváme si na mezigenerační konflikt?

Napáchal škodu. Covid: Vědec omastil kolegu. Konkrétní zkušenost
Foto: Repro DVTV
Popisek: Imunolog Václav Hořejší

Anketa

Souhlasíte se zavřením všech hospod ve 20:00?

68%
32%
hlasovalo: 20002 lidí

„V posledních týdnech dostává obrovský prostor v médiích imunolog profesor Hořejší, Česká hlava letošního roku. Znám jej velmi dobře – když jsem začínal v oboru, byl jedním z mých vzorů. Také jsem ho na jaře oslovil se svými návrhy, jak situaci efektivně řešit. V něčem jsme se shodli, ale řízené promoření (nízkodávkovou vakcinaci mladé populace divokým virem následovanou izolací) považoval za politicky neprůchodné. No tak byla zvolena cesta nekonečného, ekomomiku devastujícího neřízeného promoření, které stálo životy tisíců lidí, nikam nevedlo, spoustu dalších osudů zdevastovalo a nevratně poškodilo mladou generaci.“ Napsal Šinkora k Hořejšímu.

„Tohle je ale už minulost, šanci jsme propásli, nehodlali se se mnou bavit ani politici (bohužel mimo jiné Piráti), ani krizový štáb.Teď je důležité uvádět na pravou míru výroky lidí, kteří mají slovo a reputaci, ale vykládají tendenční nesmysly jenom proto, aby hájili zájmové skupiny. A tady jsem zpátky u profesora Hořejšího, seniora, který se zřejmě bojí o sebe a svou generaci, protože se už nachází ve vysoce rizikové věkové skupině. Jinak si nedokážu vysvětlit, že člověk s jeho zkušenostmi a rozhledem v oboru vyzývá k stále přísnějším uzávěrám a opatřením, čímž se celá agónie jenom prodlužuje a navíc se tím zpomaluje nástup kolektivní imunity mladé populace. Navíc včera pronesl na ČRO Plus neuvěřitelný výrok, že prý očkování přináší lepší a silnější protivirovou imunitu než prodělaná infekce, protože se po ní vytváří větší množství protilátek. To, že vakcína vyvolá větší koncentraci krevních protilátek, je sice možné a i logické, ale pan profesor zde úplně ignoruje fakt, že při opravdu účinné obraně proti koronavirům (a mnoha dalším respiračním virům), která je jasně prokazatelná u dětí a mládeže, jsou hlavním obranným mechanismem zabíjecí T buňky a protilátky se při první(ch) infekci(ích) vůbec nebo skoro vůbec nevytvoří, protože jich není zapotřebí.“ Vysvětlil imunolog.

Vakcína je podle Šinkory cíleně vyrobená a zaměřená na tvorbu protilátek „respirační virus nic takového v sobě nemá, nic takového nedělá a mladé tělo žádné krevní protiátky ke své obraně nepotřebuje. Proto jsou vaše děti bezpříznakové a protilátky proti SARS Cov-2 si postupně vytvoří až při opakovaných infekcích během raných stadií života, budou je potřebovat až ve stáří, kdy imunita zabíječů klesá,“ dodal.

A co Šinkoru na profesoru Hořejším nejvíce mrzí?  „Že se nedokáže na celou věc podívat z hlediska člověka, který má život před sebou, ale komentuje to z pozice zestárlého rádoby humanisty, který má hlavní starost o ty, kteří tady evolučně už vlastně nemají být a mnohdy žijí jedině díky pokročilé medicíně. Jinak se mluví zabezpečenému důchodci, uplácenému vládou, který už toho před sebou moc nemá a nic než slávu a pochybnou popularitu nepotřebuje, a jinak to vidí mladý člověk, kterému zavřeli univerzitu a izolovali ho od jeho generace, případně mu zničili ekonomickou existenci. A co děti, kterým nehrozí vůbec nic a nemohou se pořádně vzdělávat jenom proto, že stát ovládli geronti? Na druhou stranu je třeba se ptát, kolik mladých chodí volit, aby jim geronti nevládli...“

Imunolog, profesor Hořejší, je skutečně znám svým příznivým postojem k různým plošným omezovacím opatřením. Znám je třeba jeho výrok: „Jako absolutistický vladař bych pro jistotu zavedl lockdown podle vzoru Izraele na dva týdny.“ Hořejší byl rovněž nakloněn plošnému testování na covid po vzoru Slovenska či každotýdennímu testování dětí ve školách. Prý by to dle něj zabránilo šíření koronaviru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…