Naplácáme vám na zadek. Odpůrci islámu kolem Martina Konvičky na dnešním setkání demonstrovali sílu a připravili další postup. Čtěte více zde

06.06.2015 20:18

REPORTÁŽ Iniciativa Islám v ČR nechceme se stává mnohem mocnější: Dnes oficiálně vznikla její nadstavba – spolek Blok proti islámu, na jehož ustavujícím sněmu měly ParlamentníListy.cz svou reportérku. K původně facebookové revoltě se přidružují politické strany, církve, velké firmy, lidé dnes v Praze houfně vyplňovali přihlášky a sáhli do šrajtoflí pro podporu. Přijíždějí zahraniční islamofobové. Po neděli se do sněmovny ponese petice proti přijímání imigrantů.

Naplácáme vám na zadek. Odpůrci islámu kolem Martina Konvičky na dnešním setkání demonstrovali sílu a připravili další postup. Čtěte více zde
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička informuje o vzniku spolku "Blok proti islámu" na ustavujícím sněmu v Praze. Po jeho levé ruce Artur Fišer, exmuslimka Pavlína Bitarová, Jana Volfová z České suverenity a další.

Plány bloku vedeného akademikem a zoologem Martinem Konvičkou jsou velkolepé a pseudohumanisté, kteří se svými záludnostmi snaží zhatit petiční akci proti nuceným kvótám na uprchlíky, prý netuší, jak jsou ve své malosti směšní. Mnohem více zaznělo na ustavujícím sněmu, který se dnes konal v Praze-Počernicích.

Sestra se s muslimem soudí o dítě. Je to drsné!

Hodinu a půl před začátkem již pomalu posedávají lidé v restauraci hotelu Svornost, kde je ustavující sněm naplánován. Zaznívá moravský přízvuk, jsou tu mladí studenti s kukučem rebelů a drsným vzhledem, distingované dámy staršího věku, úředník v kravatě.

Kdyby to šlo, přidali by se i čeští vojáci, jež Martinu Konvičkovi napsali dopis, který dnes zveřejnil – jeho znění je ZDE. „Cílem není nic menšího, než sjednotit velkou většinu dosud rozdrobených antiislámských sil a táhnout za jeden provaz! Dveře máme otevřené a všichni svobodomyslní lidé bez rasistických předsudků jsou vítáni,“ tak to psal Martin Konvička na Facebooku, když zval na sněm, kde se lidé mohou stát členy spolku za roční příspěvek 365 korun (jedna koruna na každý den v roce).

Někteří lidé se znají, ale očividně se setkávají poprvé, nejspíše funguje síťování přes Facebook. Některé sem přivedla osobní zkušenost. „Sestra se s muslimem soudí o dítě. Je to drsné! Je to kámoš, znám ho sedm let. Ale já – já bych do toho nešel…“ rozpovídá se jeden. „Jeho články miluju,“ zazní mimo jiné k blogování Martina Konvičky, který svou pouť za ochranou republiky od islámské ideologie popisuje na internetu dost podrobně, barvitě a četně.

Křesťan: Muslima jsem nepotkal, ale…

Roman Svoboda, ‚slušňák‘ v bílé košili se nikdy s muslimem nesetkal. Přesto sem v sobotu odpoledne přijel z Kolína. „Nastal okamžik, kdy musejí občané přispět k prosazování demokratických ideálů. Právě veřejnost musí rozhodovat o přistěhovalcích, kteří mají či nemají být přijati do naší země – jen čeští občané mohou stanovit, že sem nepřijmou konkrétního adepta, který nerespektuje ústavu, a nemůže se tak stát spoluobčanem naší země,“ je přesvědčen dřívější úředník, který dokončil bakalářské studium politologie a chystá se pokračovat v doktorandském studiu. Dnes působí ve firmě. „Nemůžou narušovat zdejší pokoj a standardy,“ říká mírně, a přesto přesvědčivě během vyplňování přihlášky ke členství. Petici už dávno podepsal.

Je příznivcem všeho, co vede k přímé demokracii, referendům a podobně, jak to mimo jiné na politické bázi prosazuje například Tomio Okamura, který podle jeho mínění dochází k jednoznačným postojům a racionálním názorům. „Já jsem křesťan. Osobně se s muslimem žádným neznám, ale jde o tu pravdu, ale islám je lživé náboženství, nechci říci dokonce sekta, s velmi silným politickým podtextem,“ dodává. Zda by se z bloku měl stát rovnou politický subjekt, o čemž se diskutuje, není úplně přesvědčen, ale nevylučuje to. „Do budoucna možná. Je třeba přesvědčovat občany. Předávat jim informace i v politické rovině a právě jim umožnit politickou participaci – vláda musí respektovat vůli lidí a zastavit diktát ze strany Evropské komise a Unie,“ odpovídá ještě ParlamentnímListům.cz, než vejde do sálu, kde za pár minut začne sněm.

V recepci hotelu je hodinu před začátkem rušno, lidé připínají placky s logem bloku, přihlášky mizí, nikdo nepřemlouvá jako na předvolebních kampaních. Pořadatelé si vymínili, že do sálu nelze vejít bez identifikace, s kartičkou člena, předložením občanského průkazu. Platí to i pro novináře.

Aby to neschválili v tichosti v létě… Na tahu i Jana Volfová

Zhruba dvě stovky přítomných vítají Martina Konvičku, stěžejní tvář protiislámské iniciativy. „Nechceme zůstat anonymními anarchisty. Ale otevřít se veřejnosti. Téma bude totiž čím dál více hýbat veřejností,“ uvedl v úvodním proslovu Martin Konvička, kde oznámil ustanovení spolku Blok proti islámu. Nebude se jmenovat tedy „Islám v ČR nechceme“ – tato platforma zůstane fungovat jako facebooková aktivita. „No a kdyby nás ‚zavřeli‘, budeme moci na Facebooku jet dál,“ řekl s úsměvem nevážně, že IVČRN je mimo jiné záložní variantou, kdyby spolek nemohl svou činnost vyvíjet. Každopádně platí, že spolek nebude zahrnovat „jen“ IVČRN. „Chceme konsolidovat síly a dát fanouškům práva šaría a pseudohumanistům na zadek,“ komentoval to už na Facenooku administrátor iniciativy.

Nejdřív k formalitám: Přípravný výbor spolku odsouhlasil vedení. To je zvoleno na rok, možná na půl roku, než se zvolí krajští zástupci. „Krajské divize by měly vzniknout do podzimu, kdy by měla být plně funkční struktura,“ uvedl už na tiskové konferenci novinářům s dovětkem, že pokud to někomu připadá rychlé, tak je to nutné. Věc takzvaně hoří a je nutné předejít nejhoršímu. Mohlo by se totiž stát i to, že například vláda v tichosti schválí kvóty v létě…

Ve vedení bloku jsou Jiří Barták, dále Jana Volfová, politička z České suverenity – ta navrhla loňskou petici týkající se možné registrace islámu jako oficiálního náboženství a u té příležitosti se u ní podle Martina Konvičky projevil politický talent. „Rozumí svému řemeslu,“ řekl k tomu Martin Konvička, který doplňuje triádu výkonné rady. „Před sedmi lety jsem netušil, kam tohle dobrodružství povede,“ broukl ještě po představování.

V tuto chvíli už existuje také sedmičlenná akční rada, jež bude nakonec 21členná – 14 míst je vyhrazeno pro zástupce krajů. Současní členové jsou Artur Fišer, Pavlína Bitarová – známá exmuslimka, Eva Hrindová z Olomouce, kde před pár dny došlo k napadení protiislamistů u jejich petičního stánku, brněnský patriot Martin Marks, otrokovický záchranář Dušan Rudecký, exmuslimka Béatrice Radosa a Robert Metelec z Prahy, který podle Konvičky pomohl k tomu, aby se dnes zde všichni mohli sejít po problémech, jež způsobila zrušením pronájmu Česká zemědělská univerzita.

Falešné identity tohle mají zastavit? Padlo trestní oznámení

Zhatí odpůrci petiční akci? To bylo první z otevřených témat, které uvedl šéf petičního výboru Jiří Barták. „Už nyní je úspěšná – za tři týdne 33 tisíc podpisů!“ říká a roztahuje štos oznámenek, které počet rozšíří: „To jsou další výzvy k vyzvednutí listovních zásilek – za jediný den. Tohle, tohle,“ roztahuje na ukázku několik archů. „Petici poneseme do sněmovny 10. června,“ dodává. „Je to tlak na vládu, aby dodržela své slovo,“ podotkl k tomu Konvička. Pokud to s peticí ‚nevyjde‘, chce blok prosadit odpojení od Unie, jak ParlamentnímListům.cz blíže prozradil Konvička v samostatném rozhovoru, který chystáme na neděli.

Petici proti nuceným kvótám se islamisté snaží zhatit, jak uvedl Barták na tiskové konferenci před sněmem. „Dostali jsme výhrůžku e-mailem, že pseudohumanisté budou narušovat průběh petiční akce. Zamíchali mezi petiční archy neexistující osoby a absurdní neexistující adresy. Podal jsem trestní oznámení!“ říká naprosto lakonicky Barták a dodává: „Jsou směšní se svými 3 000 falešných podpisů. Podceňují nás.“ Pro veřejné slyšení by totiž stačilo deset tisíc podpisů.

Lichotky jsou na nic. A tohle už jen za zavřenými dveřmi…

Konvička upřesnil, jak bude probíhat další část sněmu. Slovo mají dostat čerství členové spolku, kteří se právě přihlásili, a přistoupili tak k bloku oficiálně. „Nechte si lichotky a děkování, to je na nic. Chceme výtky, podněty, nadávky – to je třeba tady slyšet,“ podotkl tomu, že by rád diskusi s přítomnými muži a ženami věnoval celou jednu hodinu. Lístečky s dotazy mohli lidé začít nosit okamžitě, po celou dobu akce.

Zbytek akce je neveřejný, o odchod jsou požádána i média, zejména s ohledem na rozpory s Českou televizí, jak zazní bokem. Vystoupit mimo jiné má vzácný zahraniční host – dánský odpůrce islámu, psycholog a politik Nicolai Sennels, autor knihy „Mezi muslimskými zločinci: Psychologovy zkušenosti z kodaňských věznic“. S ním zajistily ParlamentníListy.cz exkluzivní rozhovor. V publiku lze spatřit mimo jiné advokátku Kláru Samkovou.

Zaregistrovat a pak – ozbrojit se

Členská základna se zřejmě bude rozrůstat rychle, jak dokládají i ohlasy na Facebooku, zejména od těch, kteří jsou ze vzdálenějších částí republiky a nemohli se dnes do Prahy dostavit. I tam padají během dne neotřelé podněty. „Mám jeden brainstormingový návrh na činnost spolku. Pokud bude členem nějaký zkušený střelec a znalec zbraní – což předpokládám, že bude – mohl by zorganizovat kurz přípravy na zbrojní průkaz,“ navrhuje Jakub Moravčík. Na citlivou notu ochrany před radikálními islamisty brnká i Tereza Nehézová. „Přidávám se. Uvažuji nad zbrojákem dost vážně. A je mi líto, že se nemohu dostavit na ustavující sněm. Jak to půjde, žádám o členství!“ sděluje.

Po sněmu by se mělo spustit rovněž elektronické přihlašování do spolku. Členové nebudou zveřejňováni stejně jako zatím ani dárci. Je to opatření před možnou šikanou odpůrců, které by tak byli vstaveni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…