Napřed jste mladá a blbá, potom stará a hnusná. Moderátorka ČT popsala, co zažívají ženy

11.12.2021 17:10

Linda Bartošová se jeden čas věnovala modelingu, ale teď už má za sebou v profesi novinářky České televize 8 let, v oboru nabrala spoustu zkušeností a ověřila si, že to ženy v médiích nemají lehké. Z jejího pohledu jdou totiž i dnes v jiné pozici než muži. A je prý na dnešních mladých lidech, i na mladých ženách, které jsou mnohdy citlivější než její předchůdkyně, aby to změnili.

Napřed jste mladá a blbá, potom stará a hnusná. Moderátorka ČT popsala, co zažívají ženy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Moderátorka České televize před časem oznámila, že si vezme půlroční volno. Na vlnách Českého rozhlasu se rozhodla vysvětlit proč.

Měla pocit, že je toho na ni moc, že tempo práce moderátorky zpravodajské televize je natolik vysoké, že se to začalo projevovat i na jejím zdraví a objevily se u ní nové zdravotní problémy. Sice drobné, ale přesto je pochopila jako vzkaz svého těla, že by měla zvolnit.

Má prý také dojem, že k ženám česká společnost přistupuje v oblasti zaměstnávání jinak než k mužům, a to i v oblasti médií. Odvolala se přitom na rozhovor s novinářkou Petrou Procházkovou, se kterou vedla rozhovor na toto téma.

„Petra Procházková to shrnula docela dobře. Nejdřív jste moc mladá a blbá, popřípadě moc mladá blbá a hezká. Pak je tam ta věc, že nejspíš budete mít dětí, takže nejenom to, že budete mít děti vás nějak limituje a zastaví v té  kariéře, ale i ten předpoklad, že děti budete mít, může hrát ve vašem směřování v tom médiu roli. Následně ty děti máte. Na nějakou dobu vypadnete, pak se do něj vrátíte, ale ty děti máte pořád, takže naplno už to asi nějakou dobu nebudete moct dělat a pak jste, pokud jste třeba ve vizuálním médiu, stará a hnusná,“ shrnula Linda Bartošová pohled některých lidí na ženy z médií.

„To jsou věci, které se mužům nedějí, protože napřed to jsou ti mladí kluci, kteří mají drive a adrenalin, potom jsou v tom středním věku, což jim jenom prospívá, a potom jsou to už matadoři, novináři s šedinami, kteří jenom získávají na důvěryhodnosti,“ upozornila ještě.

Vidí to tak, že je na mladých lidech, na dnešních studentech a na studentkách žurnalistiky, které jsou podle Bartošové o něco citlivější než jejich předchůdkyně, aby tento pohled nějak proměnili, aby společnost posunuli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…