Naprostý blázen, není psychicky zdravý. Toto sepsal Šafr po projevu prezidenta

26.12.2020 16:40

Prezident Miloš Zeman se ve svém štěpánském vánočním poselství velmi výrazně obul do novinářů a opozice. Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr označil slova Miloše Zemana jako vánoční urážení a dodal, že letos bylo hutné. „Novináře spojil s výrazem ‚štětky‘,“ poznamenal Šafr.

Naprostý blázen, není psychicky zdravý. Toto sepsal Šafr po projevu prezidenta
Foto: FTV Prima
Popisek: Miloš Zeman na Primě

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13885 lidí
„Už jsme si zvykli, že pojem ‚vánoční poselství‘ máme v případě současného prezidenta republiky chápat jako hořkou ironii. Tentokrát ale Miloš Zeman dosáhl nového dna politické kultury,“ poznamenal Šafr. Zkonstatoval, že Zeman si to ve vánočním poselství rozdal s těmi silami ve veřejnosti, s nimiž nesouhlasí. Zejména tedy s demokratickou opozicí a s novináři. 

„Jmenoval přitom ty, kterými nejvíce pohrdá, a označoval je v posměšném plurálu: ‚Různí Honzejkové a Taberyové a štětky jsou hodni nejhlubšího opovržení,‘ řekl prezident. Schválně uvedl jméno žurnalisty z Hospodářských novin Jana Štětky v pokrouceném tvaru tak, aby spojil novinářskou profesi s lidovým výrazem pro prostitutky. Jmenovaní novináři se přitom nevyznačují žádnou veřejně projevovanou nenávistí vůči prezidentovi či vůči vládě. Zemanovi se pouze hodili do jeho výčtu nepřátel státu kvůli tomu, že jsou zaměstnanci vydavatelství Economia podnikatele Zdeňka Bakaly,“ zkonstatoval Šafr. 

Právě do novinářů pracujících v médiích vlastněných Zdeňkem Bakalou se Zeman strefil nejvíce. „Stejně tak, bohužel, selhala i naše média. Zejména nenávistná byla média vlastněná Zdeňkem Bakalou, a já tvrdím, že ti novináři, kteří berou peníze od Zdeňka Bakaly, ať jsou to ti různí Honzejkové, Taberyové, Štětky a další, jsou hodni nejhlubšího opovržení. A právě proto jsem chtěl dnes vyjádřit svoji podporu naší vládě, která bojuje, zatímco jiní pouze mluví. A proto bych vám chtěl říci, nestřílejte na provazochodce, má svých starostí dost. Arnoštku, spadneš,“ řekl doslova Zeman.

Šafr si povšiml i toho, že vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) je podle prezidenta Miloše Zemana skvělá. „Hovořit v takových superlativech o vládě, která zanedbala přípravu na druhou vlnu epidemie a která je zatížená ohromným problémem premiérova konfliktu zájmů, to vyžaduje opravdu silný žaludek,“ míní Šafr. 

„Zemanovi je třeba přičíst k dobru jednu jedinou věc. Jednoznačně se postavil za očkování proti covidu a označil příchod vakcíny za svítání ve tmě. Zcela výjimečně se tak postavil proti dezinformační kampani svých spřátelených proruských webů, které se snaží veřejnost od očkování odvrátit. Škoda že u toho neskončil. Když někdo zakomponuje do vánočního poselství urážení lidí, tak dává najevo, že není psychicky zdravý. Takhle se chová snad jenom naprostý blázen,“ zakončil Šafr. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…