Nářez ČT a Zemanovu umělci: Badatel řval, herečka Štěpánková se zajíkala. Sex, život homosexuála Havla, žaloby, rodina a lži v seriálu Bohéma

20.02.2017 20:22

Seriál Bohéma, který v minulých dnech mohli vidět diváci České televize, velmi rozčílil herečku Janu Štěpánkovou. V pořadu Rozstřel na serveru iDNES.cz mimo jiné označila zobrazení svého otce Zdeňka za dehonestaci a lež. V seriálu se však hovořilo i o mnohých společensko-politických tématech, například o strýci Václava Havla či o komunismu. K nim se pak mimo jiné vyjádřil badatel Pavel Jiras, jenž považuje seriál za odbytý.

Nářez ČT a Zemanovu umělci: Badatel řval, herečka Štěpánková se zajíkala. Sex, život homosexuála Havla, žaloby, rodina a lži v seriálu Bohéma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Štěpánková mimo jiné uvedla, že považuje za mylné již celé zadání tvůrců. Při realizaci seriálu ji nikdo z nich nekontaktoval. Za celým dílem režijně stojí vyznamenaný muž prezidentem Milošem Zemanem Robert Sedláček.

Při vzpomínkách na dětství, ale především na počátky komunismu, se Štěpánková málem rozplakala. A to právě kvůli seriálovým chybám. „Pamatuju si na dobu 50. let,“ řekla. „Pro mě je tak třeba nesmyslná scéna, když tam přijde tzv. moje máma a řekne, že odmítá hrát Partu brusiče Karhana v Národním divadle a že prostě odchází, tak to je velký omyl. Tak to nebylo, mámu vyhodili, protože řekla, že Vítězný únor byl puč. To jsou fakta. A ne to, že když to v tu chvíli tátovi řekne, tak on vezme vodu a chrstne po ní,“ zajíká se Štěpánková. Dodala pak také to, že to byla hodně zlá doba.

„To jsou prostě pro mě nevydýchatelné věci,“ dodala s tím, že však o žalobě zatím úplně nepřemýšlela. „Nevím, co budeme dělat. Je to dehonestace mého otce a hlavně matky. A uvědomte si, že to jsou vaši rodiče. Ale vždyť už to vyšlo, tak co se dá dělat. A všichni řeknou, že to je licence,“ podotkla.

  • Původní text ZDE

Dílo pak kritizoval i barrandovský filmový historik Pavel Jiras, jenž uvedl, že si nikdo nemůže dovolit napodobit Zdeňka Štěpánka. Při rozboru seriálu se velmi rozčílil. Nelíbilo se mu totiž ani pojetí dalších postav, například i pojetí postavy Miloše Havla, majitele akciové společnosti Filmové továrny na Barrandově. Prý bylo daleko od reality.

„Prosím vás, to byl velmi nepřístupný vznešený člověk, který prošel ateliérem a zůstala viset vůně aramisu. A když si sedl pod lampy, tak tam seděl přízrak a měli k němu úctu. Takovou blbost, která byla v seriálu, si může vymyslet jen diletant,“ zmínil. „Pojem krásy měl posunut někam jinam, než má 85 % mužů. Líbili se mu víc kluci než děvčata,“ poznamenal dále k postavě Havla Jiras. 

K seriálu se pak na svém facebookovém profilu vyjádřil i předseda pražské ODS Filip Humplík. „Bohéma byl skvělý seriál. Doufám, že se díval i pan premiér Sobotka," uvedl k obrázku, na němž je Rudé právo s textem o slučování sociální demokracie s komunisty. Poznamenal pak také následující. „Jasně, vím od koho režisér seriálu dostal metál. I to, že si pro něj došel v mikině," uvedl s narážkou na Sedláčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…