Náš prezident coby mezinárodní hvězda? Zahraničí probírá to, co Miloš Zeman včera řekl o muslimech

18.01.2016 9:44

Britské deníky The Daily Mail, The Sun a The Mirror si všímají výroků prezidenta Miloše Zemana, které pronesl ve včerejším rozhovoru pro Blesk.tv. Zejména citují ty pasáže, ve kterých český prezident konstatuje, že integrovat muslimy do moderní Evropy je „prakticky nemožné“.

Náš prezident coby mezinárodní hvězda? Zahraničí probírá to, co Miloš Zeman včera řekl o muslimech
Foto: repro foto ČT
Popisek: Usmívající se prezident Miloš Zeman

Zeman také dle britského deníku hovořil o hromadném sexuálním obtěžování německých žen v průběhu silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem. „Zeman je známý pro své vyhraněné komentáře týkající se migrační vlny a již dříve obvinil uprchlíky, že pro získání azylu ohrožují život svých dětí,“ dodává Daily Mail. „Zkušenosti západních evropských zemí, kde se vyskytují ghetta a vyloučené lokality, ukazují, že integrace muslimské komunity je prakticky nemožná,“ cituje dále britský deník Zemana. 

„Ať si nechají svoji kulturu u sebe doma. Pokud ji budou přinášet do Evropy, bude se stávat to samé, co nedávno v Kolíně nad Rýnem,“ konstatoval Zeman v obsáhlém nedělním rozhovoru, kde také dále odsoudil praktiky norské sociálky Barnevernetu a vyjádřil podporu společnému boji proti Islámskému státu po boku stávajícího syrského prezidenta Bašára Asada. Daily Mail se však zaměřil především na tu část rozhovoru, kde prezident hodnotí migrační vlnu. 

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Integrace je možná jen s kulturami, které jsou podobné jako ta naše a liší se jen v detailech,“ řekl Zeman a poukazoval na to, že příslušníci ukrajinské nebo vietnamské komunity se integrovali do české společnosti velmi dobře. Daily Mail rovněž připomíná výrok Zemana ze začátku ledna, kdy obvinil Muslimské bratrstvo z toho, že je hlavním organizátorem současné masivní migrační vlny. Vedle toho také jednasedmdesátiletý představitel české levice hovořil o tom, že migranti riskují život svých dětí, aby získali v Evropě azyl. 

„Jejich děti jim slouží jako lidské štíty. Ti, kteří se schovávají za dětmi, si dle mého názoru nezaslouží žádný soucit,“ cituje britský deník Zemanovo vyjádření z loňského listopadu a dodává, že Zeman také nazýval migrační vlnu organizovanou invazí a nabádal mladé uprchlíky z Iráku a Sýrie, aby se místo útěku do Evropy postavili Islámskému státu se zbraní v ruce. V závěru svého textu věnujícího se českému prezidentu Daily Mail poukazuje na to, že v České republice doposud požádalo o azyl pouze 409 migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…