Naše zájmy lze prosazovat skrze přátelství s ostatními evropskými vůdci, míní Muzikář

06.10.2012 21:49

Minulý víkend v Chrastavě ukázal, že Česká republika potřebuje některá mimořádná opatření. V rozhovoru pro týdeník Ekonom to řekl Karel Muzikář starší, bývalý spolupracovník prezidenta Václava Klause a zakladatel společnosti Comenius.

Naše zájmy lze prosazovat skrze přátelství s ostatními evropskými vůdci, míní Muzikář
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Karel Muzikář, prezident společnosti Comenius

Muzikář se v současnosti vymezuji vůči Klausově politice. Člověka, který na Klause střílel airsoftovou pistolí, nepovažuje za blázna ani extremistu, cituje ho server iHNed.cz.

Střelec z Chrastavy byl zřejmě frustrován a přesvědčen, že dělá něco dobrého

„Obdivuji, že si byl vědom rizika, že může být zastřelen ochrankou – což by se třeba v Izraeli určitě stalo –, a přesto do toho nesmyslného a zoufalého aktu šel. Je zřejmě frustrován, že se ocitl na okraji společnosti a přesvědčen, že dělá pro tuto republiku něco dobrého,“ řekl Muzikář v rozhovoru pro týdeník.

Připustil, že společnost je frustrována, což dosvědčují nízké volební účasti. A proto by neměl být čin jedince, jako je střelec z Chrastavy, zlehčován.

Někdy se pochvalou, pohlazením dá získat víc, naznačuje kandidát na prezidenta

Muzikář hodlá kandidovat v přímé volbě prezidenta. Chtěl by zvýraznit český národ jako superschopný, zejména v rámci Evropské unie. Výsledků by chtěl dosáhnout zejména skrze přátelství. V rozhovoru pro Ekonom prozradil, že by usiloval o navázání přátelství s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

„Pan prezident je sice brilantní ekonom, ale život není jen o odborné kvalifikaci. Je také o mezilidských vztazích. Někdy se pochvalou, pohlazením a obdivem dá získat víc,“ míní Muzikář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …