Násilné VIDEO z Ukrajiny: Politici se porvali přímo v televizi. Raději se nedívejte

26.09.2016 12:17

Bývalý velitel čtvrté roty batalionu Dněpr-1 Volodymr Parasjuk podle mnohých v únoru 2014 spustil občanskou válku na Ukrajině. Následně se stal poslancem, ale ani v parlamentu nijak neslevil ze své bojovnosti. Jeho bitkou s Oleksandrem Vilkulem ze Strany regionů se aktuálně baví ukrajinská i západní média.

Násilné VIDEO z Ukrajiny: Politici se porvali přímo v televizi. Raději se nedívejte
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Svoji minutu slávy prožil vystudovaný ekonom ze Lvova Parasjuk v únoru 2014, kdy stál na pódiu po boku hřímajícího vůdce strany UDAR Vitalije Klička. Bývalý vynikající boxer právě demonstrantům vysvětloval podrobnosti k dohodě mezi opozicí a vládnoucím režimem prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče. V jednu chvíli mu horkokrevný Parasjuk v maskáčích vzal mikrofon a pronesl své ultimátum. „Jestli do zítřejších deseti hodin nevyzvete prezidenta k odstoupení, přejdeme do ozbrojeného útoku.“

Od svého tehdejšího vystoupení je Parasjuk považován za „muže, který vyhnal Janukovyče“. Ovšem svoji pověst „neohroženého bojovníka bez bázně a hany“ si v očích mnohých voličů značně pošramotil. Do parlamentu vstupoval jako nezávislý a aktuálně působí v nacionalistické frakci Ukrop, jež vystupuje i vůči současnému režimu coby opozice. Jeho násilnické eskapády jsou i na půdě ukrajinského parlamentu prakticky na denním pořádku.

Loni na podzim se přímo při jednání protikorupčního výboru vrhl na zástupce velitele hlavního oddělení pro boj s korupcí a organizovaným zločinem ukrajinské Služby bezpečnosti Vasilije Pisného a kopl jej do hlavy. Ten zrovna hovořil do mikrofonu o tom, že pro Majdan udělal mnohem víc než samotný Parasjuk. Jen několik dní před tím byl zase účastníkem incidentu v soudní síni, kde se řešil případ zatčeného předsedy frakce Ukrop Henadije Korbana.

Ani v letošním roce Parasjuk ze své horkokrevnosti nic neslevil a aktuálně čelí hned několika vyšetřováním z důvodu fyzického napadení svých oponentů. Aktuálně se zapletl do rvačky s poslancem za Stranu regionů Oleksanderm Vilkulem, jejímž šéfem byl svého času i exprezident Viktor Janukovyč. Bitka se strhla po odchodu z televizního studia, kde se oba muži střetli ve velmi nervózně vedené debatě.

Jak ukazuje přiložené video, Parasjuk se na Vilkula vrhl zezadu, ale narazil na rozhodný odpor z jeho strany i ze strany jeho bodyguarda. Oba rozčílení muži se v průběhu krátké, ale o to agresivnější potyčky častovali nepublikovatelnými výrazy a mezitím se je okolo stojící lidé snažili od sebe odtrhnout a uklidnit celou emotivní situaci. Parasjuk se podle všeho cítil hluboce dotčený právě skončenou debatou, kde podle zlých jazyků neměl v diskuzi s politickým rutinérem Vilkulem „jako obvykle žádné argumenty“.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Josef Provazník

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…