Nástup do vězení si nedokážu představit, sdělil Škárka serveru

13.04.2012 16:11

Kdysi vedl VV, dnes hledá jen ty nejnegativnější výrazy, kterými by popsal jejich fungování. Řeč je o Jaroslavu Škárkovi, který byl nepravomocně odsouzen na tři roky vězení, neboť podle soudce bezostyšně lhal a nevídaným způsobem očernil poslance Víta Bártu, dopustil se podvodu. Sám Škárka však nadále trvá na své nevině a vzkazuje, že zpytovat svědomí mají jiní.

Nástup do vězení si nedokážu představit, sdělil Škárka serveru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Nepravomocně odsouzený poslanec Jaroslav Škárka se nadále cítí nevinen, navzdory soudnímu verdiktu. V rozhovoru pro server Novinky.cz prohlásil, že se v některých okamžicích soudního líčení dobře bavil. Např. ve chvíli, když předseda V Radek John prohlásil, že je ve straně nadřízen Vítu Bártovi.

„Ale některé věci a zdůvodnění mi připadaly podivné. Co mě pobavilo, tak to byla obhajoba pana Bárty. Každý ví, jaká je situace ve Věcech veřejných, jak fungují a že on je faktickým vůdcem a Radek John tam (u soudu) řekne, že je nadřízeným pana Bárty,“ uvedl poslanec.

Ten hodlá i nadále zůstat poslancem, protože věří ve své očištění u odvolacího soudu. Bude uvažovat toliko o tom, zda stane v čele komise, která má prověřit fungování NKÚ. A proč nechce odcházet? Podle Škárky má soud jistě právo na to, že věří verzi Víta Bárty, ale on je stále přesvědčen, že je pravda jinde

Zpytovat svědomí mají jiní

Muž, kterému hrozí, že prožije tři roky ve vězení, tvrdí, že jeho někdejší kolegové z VV, kteří podle soudu trpěli hromadnou ztrátou paměti. Je prý na nich, aby si své svědomí srovnali se svými výpověďmi, s tím jak lhali a proč lhali.

Za zmínku stojí, že Škárka byl jednu dobu dokonce předsedou nejmenší vládní strany a to ještě před Radkem Johnem, dnes však na tu stranu pohlíží tím nejtemnějším možným pohledem. VV podle jeho názoru nemají v politice co dělat, soud totiž ukázal, že je něco špatného v české politice, když tam může působit strana jako VV s podivnými vnitrostranickými mechanismy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…