Navalného fond: Ruský papaláš kupoval byty v Česku. Oficiálně je chudý

25.08.2021 13:45

Gubernátor ruské republiky Marijsko Alexandr Jevstifejev si podle organizace Fondu boje s korupcí pořídil přes rodinné příslušníky řadu nemovitostí. Podle organizace, kterou založil jeden z nejhlasitějších kritiků Kremlu Alexej Navalnyj, na tyto nemovitosti však z politického platu nemohl vydělat. Píše to server Seznam Zprávy.

Navalného fond: Ruský papaláš kupoval byty v Česku. Oficiálně je chudý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Alexandr Jevstifejev je lídrem kandidátky Jednotného Ruska a také gubernátorem republiky Marijsko, která leží mezi Kazaní a Nižným Novgorodem. Je však také hojně zmiňován v investigaci organizace, za níž stojí Alexej Navalný – Fondu boje s korupcí. Podle všeho si totiž Jevstifejev nechal na svou tchyni a syny napsat několik nemovitostí v Rusku i v Česku. 

Fond boje proti korupci se ve svém textu zaměřil na to, že Jevstifejev posledních 13 let pracoval jako soudce, byl předsedou rozhodčího soudu moskevské oblasti. A právě v té době si jeho tchyně pořídila byt v Moskvě za v přepočtu 35,3 milionu korun. Jeho 19letý syn si ve stejné době pořídil nebytové prostory v Moskvě za v přepočtu 25 milionů korun. 

V roce 2017 pak byl Jevstifejev jmenován gubernátorem republiky Marijsko – a skupování luxusních nemovitostí nabralo nový spád. O dva roky později si totiž jeho syn nakoupil další dva nebytové prostory v Moskvě. A prostřednictvím tchyně si Jevstifejev pořídil dva byty i v Praze. A jak právě poukazuje Fond boje proti korupci, nemohl si na koupi rozhodně vydělat. 

„Historie ruské republiky Marijsko je navíc korupcí protkaná. Nejde o první případ, kdy byl gubernátor tohoto regionu obviněn z korupce,“ dodává server Seznam Zprávy, který o případu píše. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…