Ne, je to jinak! Kobza vyvrací, že by s ním SPD „zametla“

28.03.2019 10:12

Poslanec SPD Jiří Kobza vysvětlil, proč nebude kandidovat v květnových volbách do Evropského parlamentu. Kobzovo rozhodnutí prý ovlivnil i expremiér za ČSSD Bohuslav Sobotka.

Ne, je to jinak! Kobza vyvrací, že by s ním SPD „zametla“
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Všichni se těšívají na jaro, ale kdyby Tomio Okamura věděl, co všechno ho potká v politickém jaru 2019 a jaké spekulace se budou šířit veřejným prostorem, pravděpodobně by se na něj netěšil.

Anketa

Vítáte zvolení Ladislava Jakla do RRTV?

95%
5%
hlasovalo: 21617 lidí

Hnutí Svoboda a přímá demokracie opustili v minulých dnech tři poslanci. Okamura nebude kandidovat v květnových volbách do Evropského parlamentu ani z posledního místa a lídr kandidátky do těchto voleb, bývalý sociální demokrat Ivan David nespokojen předčasně opustil konferenci hnutí. A jako by tohle všechno nestačilo, z kandidátky do eurovoleb odešel také poslanec SPD Jiří Kobza.

Odešel dobrovolně? Byl snad vyhozen? Zákonodárce se rozhodl všechny spekulace uvést na pravou míru. Na sociální síti Facebook zdůraznil, že z kandidátky odešel sám, aby zůstat v českém Parlamentu a mohl co nejvíc tlumit dopady evropských směrnic na Českou republiku, směrnic, které nechal přijmout např. expremiér Bohuslav Sobotka.

„Moje práce zde v Parlamentu a v zahraničním výboru a ve výboru pro evropské záležitosti je velice důležitá, protože se na nás valí spousta smluv, které posilují pravomoci orgánů EU nebo jimi určených neziskovek na úkor našich orgánů. Tyto smlouvy většinou podepsala Sobotkova vláda v minulém období a je mojí snahou maximálně omezit jejich dopad na náš stát. Něco se daří, něco ne, ale to bych v europarlamentu nemohl. Je to dlouhodobý proces, který je nutné průběžně sledovat a tak po vzájemné dohodě s vedením SPD nekandiduji do EP,“ napsal Kobza.

Později doplnil, že každý, kdo se rozhodne nejít volit, pode jeho názoru v podstatě podporuje stávající směřování EU a přijímání migrantů. Lidé, kteří by se snad rozhodli nejít volit, jsou podle jeho názoru vlastizrádci.

„Měl bych jednu poznámku k volbám do Evropského parlamentu: nevolit = souhlasit a podporovat dosavadní směřování EU, včetně migrace, genderové pomatenosti, dotací, teroru menšin, islamizace atd. Nevolí vlastizrádci!“ dodal k tématu Kobza.

Sluší se dodat, že lídr kandidátky Ivan David však vede kandidátku dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…