Né, normálně mi to nalijte... Mirek Topolánek a vtipné VIDEO. A také drsná slova kandidátova

22.11.2017 8:07

Prezidentský kandidát Mirek Topolánek poskytl rozhovor serveru Metro.cz. Podle jeho slov je nesmysl si myslet, že je domluvený s prezidentem Milošem Zemanem.

Né, normálně mi to nalijte... Mirek Topolánek a vtipné VIDEO. A také drsná slova kandidátova
Foto: Vít Hassan
Popisek: Expremiér Mirek Topolánek na Národní třídě

Topolánek serveru mimo jiné sdělil, že konečné rozhodnutí o jeho kandidatuře padlo tehdy, když jel taxíkem z České televize a mlela se mu v hlavě lánská tiskovka Andreje Babiše a Miloše Zemana. Tehdy se prý o tom začal bavit se svou ženou. 

„Spouštěčem byla debata v televizním studiu. Stálo proti sobě to, že musím obětovat všechno, co se mi za posledních osm let podařilo. Klid, soukromí, pohodu, bezvadnou práci i dobrý plat. A přijmout výzvu bez jasného výsledku s návratem osočování a stresu. Převládla odpovědnost,“ sdělil Topolánek.

Původní text ZDE

Mimo jiné uvedl, že po stažení kandidatury senátora Jaroslava Kubery (ODS) nezůstal mezi kandidáty jediný politik. „Jsem tím, kdo to řemeslo zvládá a může se v tomto smyslu postavit Zemanovi. Každý musí složit politickou maturitu. Je to podmínka nutná, nikoli postačující pro výkon nejvyšší politické funkce. Svých soupeřů si velice vážím, každý je autoritou, má svůj životní příběh, ale tohle jim trochu chybí,“ podotkl Topolánek.

Své řekl také k chybám, které udělal, ale nebude je již opakovat. Má podle svých slov také euroatlantickou orientaci. „O mně se ví, jaké názory mám. Mám rád lidi, nebojím se jich. Moje velká přednost je, že pod tlakem jsem lepší a silnější. To jsem během své kariéry dokázal. Jako liberální demokrat budu vždy ochraňovat slabé proti silným, chudé proti bohatým. Ochraňovat ohrožené a dávat jim naději. Mám něco přes 50 dnů a profesionální tým, abych to vše voličům sdělil a aby mi uvěřili,“ uzavřel Topolánek. 

Topolánek se v uplynulých dnech také objevil na Svatováclavských slavnostech v Mikulově, z nichž zveřejnil video na svém profilu na síti Facebook. „V Mikulově jsem na Svatováclavských slavnostech dostal od zdejších velmi srdečných vinařů pár sklenek vína na okoštování ‚na kampaň‘. Tak doufám, že je nebudu muset uvádět na transparentním účtu do volebních darů a nákladů,“ podotkl k videu.

„V Mikulově to mám rád. Dobré víno, dobří lidi, kousek do Rakouska, kdyby bylo zle,“ řekl Topolánek s tím, že má rád víno. „Vínečko na ochutnání?“ ptá se jej prodavačka. „Ne, normálně mi to nalijte,“ reaguje Topolánek. „Já vám to musím zaplatit,“ podotýká Topolánek, prodavačka však říká, ať to nechá na kampaň. 

„Není lehká doba. A na Hradě musí sedět někdo, kdo na to má ty nervy, má tu zkušenost, kdo ví, o čem to je,“ řekl Topolánek. „Snažte se vyhrát,“ řekla mu další prodavačka. „Vy se snažte, proboha,“ zareagoval Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…