Ne za pět, ale za tři minuty dvanáct. Lidstvu už moc času na vzpamatování nezbývá. A nepíše to žádný pochybný server, ale...

27.01.2016 15:11

Podle amerických vědců je pravděpodobnost globální katastrofy velmi vysoká. Půlnoc znamená konec lidstva, hodiny posledního soudu přitom ukazují za tři minuty dvanáct. Píše to server Aktuálně.cz.

Ne za pět, ale za tři minuty dvanáct. Lidstvu už moc času na vzpamatování nezbývá. A nepíše to žádný pochybný server, ale...
Foto: Archiv
Popisek: Země

Pohyb ručičky, která je od loňska na stejném místě, určují výbory ředitelů a sponzorů Bulletinu amerických jaderných věců. V nich jsou nejen ekologičtí odborníci, ale i fyzici a nositelé Nobelovy ceny.

Podle vydavatelky Bulletinu Kennette Benedictové je pravděpodobnost globální katastrofy velmi vysoká. „Jde o konec civilizace, jak ji známe,“ uvedla. I přestože letos k pohybu ručičky nedošlo, podle vědců je setrvání na stejném místě také vážnou zprávou. 

„Pokud nezměníme způsob našeho myšlení, bude lidstvo ve vážném ohrožení,“ uvedl Lawrence Krauss z Bulletinu. V loňském roce vnímá pokrok, co se týče dohody o kontroverzním jaderném programu Íránu, a pařížské dohody ohledně zpomalení klimatických změn. Negativně však vidí napětí ve vztazích mezi USA a Ruskem či jaderný vojenský program Severní Koreje. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…