Nebojte se uprchlíků, ale toho, před čím utíkají, zaznělo z ČT

21.08.2015 22:26

Makedonie uzavřela část svých hranic, protože přestala zvládat tlak imigrační vlny. O situaci v zemi, která uprchlickou krizi nezvládá, hovořili zpravodaj ČT David Miřejovský a zástupce velvyslance ČR v Makedonii Josef Brož. Podle zpravodaje je jen pohled na uprchlíky děsivý, jak strašné tedy musí být to, co zažívají, že je to donutí podstoupit tak dalekou a nebezpečnou cestu. Evropa by se podle jeho názoru měla bát toho, před čím utíkají.

Nebojte se uprchlíků, ale toho, před čím utíkají, zaznělo z ČT
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Když jsem mluvil s uprchlíky, říkali, že se stále více zhoršuje situace v tureckých uprchlických táborech... Docházejí tam potraviny, není tam zdravotní péče. Ti lidé nejsou blázni, Evropa by se ale možná měla bát toho, před čím ti lidé utíkají,“ poznamenal zpravodaj s tím, že viděl zbídačené lidi, na které byl děsivý pohled. Jak děsivé tedy musí být to, co tito lidé zažívají na vlastní kůži.

Podle Miřejovského si také musíme uvědomit, že Makedonie není nijak bohatá země a tamní situaci nezvládá. Srbsko či Maďarsko jsou bohatší, a přece situaci téměř nezvládají.

V podobném duchu se vyjádřil i Brož. Makedonská infrastruktura ani úřady nejsou připraveny na takovýto masivní přísun lidí. Většina Makedonců proto oceňuje nasazení armády na hranicích, protože už nevidí houfy uprchlíků putujících po dálnici i železnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…