Nečas: Kubera je pýcha a ozdoba ODS

24.10.2012 8:08

Premiér Petr Nečas představuje plán na záchranu ODS. Zdůrazňuje, že je třeba orientovat se na osobnosti a ne na aparátčíky. V této oblasti může být pro ODS vzorem senátor Jaroslav Kubera, který již léta vítězí v jinak levicovém regionu. Premiér je také připraven obrátit se více k lidem, uznává totiž, že problémy se sociálními dávkami nebo registrem vozidel představují buzeraci, která je pro voliče nepřijatelná.

Nečas: Kubera je pýcha a ozdoba ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

V rozhovoru pro středeční MF Dnes premiér Petr Nečas prohlašuje, že ODS dnes doplácí na hříchy minulosti a také na to, že vláda sama uvolnila ruce policii k prověření těchto hříchů. Očistná cesta je však ta jediná správná. Co by mohlo ODS pomoci na cestě k lepší reputaci u pravicových voličů? Nečas to ví a pokud dostane důvěru na kongresu, tak svůj plán zrealizuje.

Nevěří v zákulisní dohody

"Z hlediska krátkodobých priorit musíme udělat všechno pro to, aby se opravila poškozená značka. To znamená velmi silně se orientovat na vyhledávání důvěryhodných lidí. Tyto volby ukázaly, že máme politiky, kteří dlouhodobě dokážou oslovit veřejnost. Senátor Jaroslav Kubera v Teplicích, to je prostě fenomén, pýcha a okrasa ODS. V sociálně složitém regionu dokáže uspět. A pak je důležité definování priorit. Teď se musíme zaměřit na kvalitu vládnutí z hlediska vstřícného státu. Naprosto uznávám, že lidé jsou právem naštvaní na vládu a na stát, pokud jim například včas nechodí sociální dávky. Nebo jestliže kolabuje centrální registr vozidel. Uznávám, že pro tohle není omluva. Takže se musím podívat, kde lidi buzerujeme, a odbourat zbytečné hlouposti," míní Nečas.

Pokud tu důvěru dostane, s kým by chtěl premiér prosazovat svůj plán na obnovu důvěryhodnosti ODS? Sám prohlašuje, že počká, kdo bude zvolen na kongresu. Preferuje totiž spontánní dění na kongresu, kde může dojít ke zvolení skutečných osobností. Možné zákulisní dohody tuto možnost naopak oslabují. Nehodlá tak delegáty žádat o "tým snů", jak to učinil před dvěma lety, neboť se ukázalo, že ne každý člen týmu byl šťastnou volbou. Ale to se v životě stává, ne každá volba je perfektní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…